0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Dan Kitwood/Ritzau Scanpix
Foto: Dan Kitwood/Ritzau Scanpix

Premierminister Boris Johnson har op til parlamentsvalget udstyret konservative kandidater med en guide til, hvad de kan kritisere politiske modstandere for.

Boris Johnsons kandidater har fået en manual til at angribe modstandere

En manual guider de britiske konservative i tilsmudsning af deres politiske modstandere. Manualen indeholder tvivlsomme og forældede påstande, skriver britisk medie.

Internationalt

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning

I krig og kærlighed gælder alle kneb. Og siden britisk politik har udviklet sig til noget nær det første, er det måske ikke så overraskende, at alt skyts er sat ind i valgkampen.

For det konservative parti er et af midlerne at udstyre partiets politikere med en manual, hvor de kan finde vejledning til, hvordan de angriber deres modstandere, Labour og Liberaldemokraterne. Det afslører den engelske avis The Guardian.

Ifølge The Guardian er manualen designet til at forsyne de konservative kandidater til parlamentsvalget med budskaber, de kan bruge, når de stemmer dørklokker over hele Storbritannien.

Men det er eftersigende ikke alt, briterne skal tage for gode varer, hvis de møder en konservativ politiker på dørtrinnet. Tvivlsomme og forældede påstande om partierne Labour og Liberaldemokraterne har fundet vej til manualens sider.

Manualen vejleder blandt andet i, hvordan man som konservativ kan ramme Labour. En af måderne er at citere Labours skyggefinansminister John McDonnell fra en tale, han holdt i 2011. I de konservatives papirer står, at McDonnell mener, at erhvervslivet er fjenden. Men ifølge The Guardian stammer citatet fra en tale, hvor McDonnell har sagt, at fjenden er de firmaer, der skabte (finans)krisen.

Det er også beskrevet, hvordan de konservative bedst muligt kan kritisere Liberaldemokraterne. Ifølge avisens udlægning af dokumentet gøres det ved at kalde partiet for hyklere med synspunkter, der går imod britiske værdier.

Blandt påstandene mod Liberaldemokraterne er, at partiet foreslår, at prostitution skal foreslås som et karrierevalg for skolebørn. Denne påstand er baseret på tre år gamle kommentarer fra en tidligere lokalformand for partiets afdeling i byen Cheltenham.

I dokumentet står også, at formanden for partiet, Jo Swinson, støtter en ny ejendomsskat. Dette er baseret på udtalelser fra Swinson i 2014, og det er i dag ikke en del af partiprogrammet hos Liberaldemokraterne.

The Guardian har forsøgt at få en kommentar fra det konservative parti, men uden held.

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Pelle Rink/Ritzau Scanpix

  Du lytter til Politiken

  3. juli: Hvorfor undersøger medierne ikke om drab på Bornholm var racistisk?
  3. juli: Hvorfor undersøger medierne ikke om drab på Bornholm var racistisk?

  Henter…

  I sidste uge døde en 28-årig mand i Nordskoven ved Rønne. Senere samme dag anholdt de to brødre, som nu sidder fængslet. De har indrømmet, at de slog manden i skoven, men nægter et overlagt drab. Den døde mand var sort, og de to anholdte er hvide. En af dem har en video liggende på Facebook, hvor man kan se, at han har et hagekors på benet. Og ifølge politiet lagde en af dem et knæ på den dræbtes hals. Ligesom da George Floyd blev dræbt af betjente i USA.

  Alligevel tror politiet ikke, at drabet handler om race. Men kan det være rigtigt? Hvorfor tror medierne på politiet? Og har Politiken gjort det godt nok?

 • Brendan Smialowski/Ritzau Scanpix

  Du lytter til Politiken

  2. juli: Jagten på hende, der skal stå ved siden af Joe Biden
  2. juli: Jagten på hende, der skal stå ved siden af Joe Biden

  Henter…

  Joe Biden er favorit til at vinde det amerikanske valg til november, og foran ham venter en lang og beskidt valgkamp. Inden for den næste måned skal han vælge sin vicepræsidentkandidat. Og den beslutning er endnu vigtigere for Biden, end den har været for andre kandidater.

 • Claus Nørregaard/POLITIKEN

  Mafiaen og andre kriminelle tjener masser af penge på matchfixing. Men i Danmark bliver man sjældent straffet når man arrangerer resultatet af en fodboldkamp, også selvom politiet har undersøgt en stribe sager. Men hvorfor sker der ikke noget, når man snyder?