Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Dan Kitwood/Ritzau Scanpix
Foto: Dan Kitwood/Ritzau Scanpix

Premierminister Boris Johnson har op til parlamentsvalget udstyret konservative kandidater med en guide til, hvad de kan kritisere politiske modstandere for.

Boris Johnsons kandidater har fået en manual til at angribe modstandere

En manual guider de britiske konservative i tilsmudsning af deres politiske modstandere. Manualen indeholder tvivlsomme og forældede påstande, skriver britisk medie.

Internationalt

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning

I krig og kærlighed gælder alle kneb. Og siden britisk politik har udviklet sig til noget nær det første, er det måske ikke så overraskende, at alt skyts er sat ind i valgkampen.

For det konservative parti er et af midlerne at udstyre partiets politikere med en manual, hvor de kan finde vejledning til, hvordan de angriber deres modstandere, Labour og Liberaldemokraterne. Det afslører den engelske avis The Guardian.

Ifølge The Guardian er manualen designet til at forsyne de konservative kandidater til parlamentsvalget med budskaber, de kan bruge, når de stemmer dørklokker over hele Storbritannien.

Men det er eftersigende ikke alt, briterne skal tage for gode varer, hvis de møder en konservativ politiker på dørtrinnet. Tvivlsomme og forældede påstande om partierne Labour og Liberaldemokraterne har fundet vej til manualens sider.

Manualen vejleder blandt andet i, hvordan man som konservativ kan ramme Labour. En af måderne er at citere Labours skyggefinansminister John McDonnell fra en tale, han holdt i 2011. I de konservatives papirer står, at McDonnell mener, at erhvervslivet er fjenden. Men ifølge The Guardian stammer citatet fra en tale, hvor McDonnell har sagt, at fjenden er de firmaer, der skabte (finans)krisen.

Det er også beskrevet, hvordan de konservative bedst muligt kan kritisere Liberaldemokraterne. Ifølge avisens udlægning af dokumentet gøres det ved at kalde partiet for hyklere med synspunkter, der går imod britiske værdier.

Blandt påstandene mod Liberaldemokraterne er, at partiet foreslår, at prostitution skal foreslås som et karrierevalg for skolebørn. Denne påstand er baseret på tre år gamle kommentarer fra en tidligere lokalformand for partiets afdeling i byen Cheltenham.

I dokumentet står også, at formanden for partiet, Jo Swinson, støtter en ny ejendomsskat. Dette er baseret på udtalelser fra Swinson i 2014, og det er i dag ikke en del af partiprogrammet hos Liberaldemokraterne.

The Guardian har forsøgt at få en kommentar fra det konservative parti, men uden held.

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden