0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Ben Stansall, Mandel Ngan, Andy/Ritzau Scanpix
Foto: Ben Stansall, Mandel Ngan, Andy/Ritzau Scanpix

Boris Johnson og de konservative i Storbritannien beder til, at Donald Trump holder fingrene fra den britiske valgkamp, så den bliver en duel med Jeremy Corbyn.

Boris Johnson beder til, at Trump holder sig ude af den britiske valgkamp

I Det Konservative Parti er der angiveligt en vis nervøsitet i forhold til Trumps kommende besøg i London.

Internationalt

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning

Storbritanniens premierminister, Boris Johnson, mener, at det vil være 'bedst', hvis Donald Trump ikke blander sig i det britiske valg.

Sådan lyder meldingen, før den amerikanske præsident besøger London ved et Nato-topmøde næste uge.

På opsigtsvækkende vis advarede Trump i slutningen af oktober i hårde vendinger briterne mod at stemme på Labour-leder Jeremy Corbyn. Han sagde blandt andet, at Corbyn 'vil være så skidt for jeres land'.

Højtstående embedsmænd under Trump sagde fredag, at Trump er 'meget bevidst om ikke, igen, at vade ind midt i et andet lands valgkamp'.

Men angiveligt er konservative partimedlemmer nervøse for, hvad Trump kan finde på at sige, når han er i London en uge inden valget 12. december.

Her er Johnson ifølge målinger godt på vej til en sejr.

»Det, som man ikke traditionelt gør som tætte allierede og venner – det, som man ikke traditionelt gør, er at involvere sig i hinandens valgkampe«, siger Johnson til LBC Radio.

» Det bedste, når man er tætte allierede og venner som Storbritannien og USA, er, at ingen af de to parter involverer sig i hinandens valgkampe«.

Valgsejr udløser brexit senest sidste dag i januar

Johnson har meddelt, at hvis han genvinder magten, så vil han sørge for, at brexit finder sted senest 31. januar.

Sker det, vil det markere den foreløbige afslutning på et næsten fire år langt forløb, siden briterne i 2016 i en folkeafstemning stemte for at forlade EU.

Johnson siger, at regeringen er forberedt på et muligt brexit uden en skilsmisseaftale.

Det vil betyde, at Storbritannien vil forlade EU uden at have fastlagt de nærmere betingelser, hvilket ventes at skabe stor økonomisk usikkerhed.

Den britiske premierminister regner dog med at at nå frem til en handelsaftale med EU inden slutningen af 2020, har han sagt.

Præsident Trump ventes at ankomme til London mandag, og militæralliancens topmøde finder sted tirsdag og onsdag.

Under topmødet skal han blandt andet have et en-til-en-møde med den danske statsminister, Mette Frederiksen (S). Britiske repræsentanter er blot indkaldt til en såkaldt arbejdsfrokost.

ritzau

Læs mere:

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Vi holder sommerferie, men der er masser...
  Vi holder sommerferie, men der er masser...

  Henter…

  Du lytter til Politiken går på sommerferie. Vi er tilbage mandag 10. august. Men vi har masser af nye lydoplevelser til din sommerferie.

  Vi har lavet en Roskilde-special til sommeren uden festivaler - det er tre afsnit, hvor du kan høre vores musikskibenter tale om tre årtier med orange musik, de ikke kan glemme.

  Så er der også Poptillægget - det udkommer det meste af juli og bruger sommeren på sit helt eget Protesttillæg om den bevægelse mod racisme og undertrykkelse, som skyller hen over verden lige nu. Hvordan den viser sig i samfundet og kulturen, kan du høre om i fem afsnit.

  I uge 29 har vi premiere på første afsnit af serien 'Elsk mig for evigt'.

  Det er en personlig historie om angsten for at blive forladt - for, at den du elsker, holder op med at elske dig. Og hvad det kan få et menneske til at gøre.

  Og har du ikke allerede hørt den, så er der også serien om skibsbranden på Scandinavian Star, der slog 158 mennesker ihjel. Her gennemgår Politiken-journalist Lars Halskov, hvis journalistik også blev til en prisbelønnet tv-serie på DR, den tragiske historie om Skandinaviens største mordgåde.

  Til sidst kan du også  tage Politikens bedste interview, portrætter og reportager med på stranden. I Politiken Longread, som udkommer senere i juli, kan du høre avisens journalister læse nogle af deres bedste artikler op.

  Hav en smuk sommer.

  Find os både i vores egen podcast-app, Politiken Podcast, og i iTunes

 • Du lytter til Politiken

  SPECIAL: Roskilde i hjertet (3): »Det var bare så uvirkeligt at man kunne dø af at være på den plads«
  SPECIAL: Roskilde i hjertet (3): »Det var bare så uvirkeligt at man kunne dø af at være på den plads«

  Henter…

  Pernille var 16 år gammel og den eneste punker i Tommerup på Fyn, hvor hun kom fra. Det var år 2000, og hun var taget til Roskilde Festival med nogle venner for at høre musik og for at blive grebet af det store fællesskab. Fredag aften stod hun Orange Scene, klar til at høre The Cure, hendes yndlingsband, da en mand trådte frem på scenen og græd. ”People have died”, sagde han.

 • Pelle Rink/Ritzau Scanpix

  Du lytter til Politiken

  3. juli: Hvorfor undersøger medierne ikke om drab på Bornholm var racistisk?
  3. juli: Hvorfor undersøger medierne ikke om drab på Bornholm var racistisk?

  Henter…

  I sidste uge døde en 28-årig mand i Nordskoven ved Rønne. Senere samme dag anholdt de to brødre, som nu sidder fængslet. De har indrømmet, at de slog manden i skoven, men nægter et overlagt drab. Den døde mand var sort, og de to anholdte er hvide. En af dem har en video liggende på Facebook, hvor man kan se, at han har et hagekors på benet. Og ifølge politiet lagde en af dem et knæ på den dræbtes hals. Ligesom da George Floyd blev dræbt af betjente i USA.

  Alligevel tror politiet ikke, at drabet handler om race. Men kan det være rigtigt? Hvorfor tror medierne på politiet? Og har Politiken gjort det godt nok?