0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:

Sagen forfra: Færøerne blev frontlinjen i supermagternes spil

Færøerne er blevet frontlinjen i en storpolitisk rivalisering mellem USA og Kina. Kampen mellem supermagterne er ekstra intens her, fordi Færøerne ligger strategisk vigtigt placeret. Og den har stor betydning for det færøske samfund på flere planer.

Hannibal Hanschke/Ritzau Scanpix
Foto: Hannibal Hanschke/Ritzau Scanpix
Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER
Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

5g-netværk. Stridens kerne er, om den kinesiske techgigant Huawei som planlagt skal levere 5G-udstyret til Færøerne. 5G vil tage mobilnettet til et helt nyt niveau, hvor ikke bare mennesker, men også alle tænkelige ting, herunder selvkørende biler, bliver forbundet med hinanden og med kunstig intelligens i skyen.

Huawei har leveret 4G til Føroya Tele siden 2015, og det er kåret til et af verdens allerbedste. Færingernes ambition er at være først og bedst på 5G og dermed sikre sig et forspring i udviklingen af ny teknologi.

Allerede i juni blev den første bid af 5G-netværket sat i drift.»Den succesfulde test betyder, at Føroya Tele snart kan tilbyde kommercielt brug af 5G-teknologier«, forklarer Mads Rasmussen, teknisk direktør hos Huawei.

Få det store overblik for 1 kr.

Prøv den fulde adgang til Politiken.dk, apps, podcast og meget mere for kun 1 kr. De hurtigste er i gang på under 34 sekunder.

Læs mere

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts