0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:

Danmark bliver trynet af stormagterne: De ser rigsfællesskabet med Færøerne og Grønland som en ny frontlinje

En dansk forsker advarer om en ny gråzone, hvor USA, Kina og Rusland vil presse småstater som Danmark. Kinesiske krigsskibe har allerede optrådt side om side med russerne i Østersøen.

Niels Christian Vilmann/Ritzau Scanpix
Foto: Niels Christian Vilmann/Ritzau Scanpix

Lille land i stor klemme: Kina og USA river og flår i hver sin ende af statsminister Mette Frederiksen (S) og Færøernes Lagmand, Bárður á Steig Nielsen. Arkivfoto: Niels Christian Vilmann, Ritzau Scanpix

Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER
Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Hvordan kan det være, at en kinesisk ambassadør end ikke kan nævne navnet på et kinesisk firma, når han fører samtaler med et andet lands politikere, alt imens amerikanske embedsfolk og ambassadører samtidig har frie hænder til at bagvaske Huawei, lige meget hvor de tager hen?«.

Talskvinden for det kinesiske udenrigsministerium, Hua Chunying, gik til stålet, da hun ved en pressebriefing onsdag kommenterede den færøske Huawei-sag. En sag, der har vakt international opsigt efter afsløringen af, at Kinas ambassadør i Danmark, Feng Tie, har lagt økonomisk pres på Færøerne ved at sammenkæde en kontrakt med den kinesiske telegigant Huawei og en frihandelsaftale med Kina.

Få Politiken leveret alle julehelligdagene

Få Politiken leveret hver søndag i en måned + alle julehelligdagene. Du får 8 aviser for 99 kr.

Kom i gang med det samme