0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:

    Alt om Præsident­valg i USA

Danmark bliver trynet af stormagterne: De ser rigsfællesskabet med Færøerne og Grønland som en ny frontlinje

En dansk forsker advarer om en ny gråzone, hvor USA, Kina og Rusland vil presse småstater som Danmark. Kinesiske krigsskibe har allerede optrådt side om side med russerne i Østersøen.

Niels Christian Vilmann/Ritzau Scanpix
Foto: Niels Christian Vilmann/Ritzau Scanpix

Lille land i stor klemme: Kina og USA river og flår i hver sin ende af statsminister Mette Frederiksen (S) og Færøernes Lagmand, Bárður á Steig Nielsen. Arkivfoto: Niels Christian Vilmann, Ritzau Scanpix

Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER
Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Hvordan kan det være, at en kinesisk ambassadør end ikke kan nævne navnet på et kinesisk firma, når han fører samtaler med et andet lands politikere, alt imens amerikanske embedsfolk og ambassadører samtidig har frie hænder til at bagvaske Huawei, lige meget hvor de tager hen?«.

Talskvinden for det kinesiske udenrigsministerium, Hua Chunying, gik til stålet, da hun ved en pressebriefing onsdag kommenterede den færøske Huawei-sag. En sag, der har vakt international opsigt efter afsløringen af, at Kinas ambassadør i Danmark, Feng Tie, har lagt økonomisk pres på Færøerne ved at sammenkæde en kontrakt med den kinesiske telegigant Huawei og en frihandelsaftale med Kina.

»Tror du, Kina stadig befinder sig i en æra, hvor USA kan gøre hvad som helst for at tilsværte, angribe og undertrykke os, mens vi end ikke kan udtale et navn og i endnu mindre grad svare igen?«, fortsatte den kinesiske talskvinde: »Hør her…den æra er for længst forbi. Det er vores ansvar at forsvare legitime interesser for kinesiske borgere og virksomheder«.

Få det store overblik for 1 kr.

Prøv den fulde adgang til Politiken.dk, apps, podcast og meget mere for kun 1 kr. De hurtigste er i gang på under 34 sekunder.

Læs mere

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Podcasts

Annonce