0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:

Total kaos truer julen i Frankrig

Fagforeninger truer med at forlænge transportstrejke ind i julen. Totalt kaos truer.

Jeff Pachoud/Ritzau Scanpix
Foto:: Jeff Pachoud/Ritzau Scanpix

Fagforeningerne har indkaldt til demonstrationer over hele landet tirsdag. Aktionerne 10. december udløste flere steder sammenstød med politiet som her i Lyon.

Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER
Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

I snart to uger har scenerne på de franske banegårde været de samme. Resignerede pendlere stormer de få tog, som kører, mens fortvivlede familier med kufferter og rygsække stirrer på de elektroniske skilte, som måske eller måske ikke annoncerer det tog, de har reserveret pladser i.

Strejkerne mod regeringens pensionsreform varer ved til og med tirsdag, hvor der er demonstrationer i Paris og landets større byer, og de mest yderligtgående fagforeninger er indstillet på at fortsætte helligdagene over med risiko for at komplicere julen for millioner af franske familier.

»Vi har bestilt hotel i Alperne for hele familien i juledagene, hvor vi skal stå på ski, når vi ikke nyder de lokale specialiteter. Nu overvejer vi at afbestille hotellet, inden det er for sent«, fortæller en ung kvinde, som på Gare Saint-Lazare haster ned mod en af de to automatiserede metrolinjer, der som de eneste er i funktion.

Få det store overblik for 1 kr.

Prøv den fulde adgang til Politiken.dk, apps, podcast og meget mere for kun 1 kr. De hurtigste er i gang på under 34 sekunder.

Læs mere

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts