Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:

    Alt om Corona­virus

Saul Loeb/Ritzau Scanpix
Foto: Saul Loeb/Ritzau Scanpix

Onsdag stemmer Repræsentanternes Hus om rigsretssag mod præsident, Donald Trump. En godkendelse vil sende sagen videre til Senatet, hvor rigsretssagen mod Trump forventes at begynde i januar.

Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Pelosi bekræfter: I dag stemmer Repræsentanternes Hus om rigsretssag mod Trump

Vi må forsvare vores forfatning mod alle fjender - også indenlandske - understreger Pelosi før afstemning.

Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning

Repræsentanternes Hus i USA vil onsdag stemme om en rigsretssag mod præsident Donald Trump. Det bekræfter formand Nancy Pelosi.

»I morgen vil Repræsentanters Hus gøre brug af en af de mest alvorsfulde beføjelser, der er tildelt os gennem forfatningen, når vi stemmer for at godkende en rigsretssag mod USA’s præsident, skriver Pelosi i et brev til sine demokratiske kolleger tirsdag.

»I dette bønhørlige øjeblik i vores lands historie må vi ære vores ed og støtte og forsvare vores forfatning mod alle fjender - både udenlandske og indenlandske«, tilføjer hun.

Præsident Donald Trump er af retsudvalget i Repræsentanternes Hus anklaget på to punkter - magtmisbrug og modarbejdelse af Kongressen.

Førstnævnte går på, at Trump brugte sit embede til at presse Ukraines regering, mens sidstnævnte går på, at Trump hindrede Kongressen i at lade retfærdigheden ske fyldest.

De to anklagepunkter vil med sikkerhed blive godkendt i Repræsentanternes Hus, hvor Demokraterne har flertallet.

Er praktisk talt eksploderet i frustration og raseri

En godkendelse vil sende sagen videre til Senatet, hvor rigsretssagen mod Trump forventes at begynde i januar. Her er Republikanerne, Trumps parti, i overtal, og de har over en bred kam afvist Demokraternes anklager.

Selv med det sandsynlige resultat, at præsidenten ikke bliver afsat, er Trump praktisk talt eksploderet i frustration og raseri over Pelosis udmelding.

I et seks sider langt brev skriver Trump blandt andet til Nancy Pelosi, at ’historien vil dømme dig hårdt’.

Samtidig mener han, at han i denne sag har færre rettigheder end ’de anklagede i hekseprocesserne i Salem’. Det sker med henvisning til en sag i Massachusetts i det 17. århundrede, hvor 20 kvinder og mænd blev hængt for hekseri.

Trump skriver videre i brevet, at Demokraterne bliver drevet til en rigsretssag ’af jeres mest sindsforvirrede og radikale repræsentanter fra det yderste venstre’.

I en kommentar til Kongressen afviser Nancy Pelosi præsidentens raseriudfald som ’virkelig sygt’.

Med undtagelse af blot to lader det til, at Demokraternes 235 medlemmer i Repræsentanternes Hus har tænkt sig at stå samlet i onsdagens afstemning.

ritzau

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden