0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:

Færre migranter omkom i 2019

Siden 2014 har over 19.000 flygtninge og migranter mistet livet i Middelhavet. I år er der omkommet 3170.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Jacob Ehrbahn/Ritzau Scanpix
Foto: Jacob Ehrbahn/Ritzau Scanpix

Arkiv:

Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Færre mennesker omkommer i forsøg på at flygte eller migrere til andre lande, viser foreløbige tal fra Den internationale Organisation for Migration (IOM).

I år er der hidtil omkommet 3170 mennesker under forsøg på at komme til andre lande. Sidste år var antallet tæt på 5000. Nedgangen er på 34 procent, konstaterer IOM.

I 2016 omkom over 8000 mennesker, mens tallene over omkomne i både 2015 og 2017 var på over 6000.

Dødsfaldene er hovedsageligt sket i Middelhavet. Siden 2014 har over 19.000 flygtninge og migranter mistet livet der. Langt de fleste er omkommet, mens de forsøgte at komme fra Libyen og Tunesien til Italien, viser tallene fra IOM.

»Selv om stadig færre sejler ud fra Libyen, så er den farefulde færd derfra lige så dødsens farlig som tidligere«, fastslår IOM, som efterlyser øget beredskab for at bistå de mange, som kommer i havsnød.

»Mindst 743 mennesker er omkommet, efter at de er gået om bord i skrøbelige fartøjer i Libyen i år, skriver i IOM, som giver stadigt mere kyniske menneskesmuglere skylden for mange tab af menneskeliv.

Tallene fra FN-organisationen viser også, at mindst 359 flygtninge og migranter har mistet livet i forsøg på at komme fra Mexico til USA.

Yderligere 110 omkom i Mellemamerika, mens 160 er omkommet i Caribien - mange af dem på flugt fra Venezuela.

Også i Afrika omkom over 330 mennesker i forsøg på at søge tryghed i et andet land, mens op mod 100 omkom i forsøg på at komme fra Afrikas Horn til Yemen.

Mindst 123 er omkommet under forsøg på at krydse landegrænser i Europa - de fleste på Balkan.

ritzau

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts