Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Nima Taheri
Foto: Nima Taheri

Fire norske soldater fra Jarfjord Grænsestation bor i to-tre uger ad gangen i et tårn 100 meter fra grænsen til Rusland. Herfra holder de øje med, om nogen skulle finde på at krydse grænsen ulovligt. Mest fra den russiske side. For det meste er det turister, jæger, bærplukkere og rensdyr, de får øje på.

Russisk oprustning i Arktis gør Norge nervøs: »At have en atomreaktor, som flyver i internationalt luftrum, er rent galskab«

Russernes oprustning i Arktis giver nervøse trækninger i Norge, hvis forsvar holder skarpt øje med den øgede militære aktivitet ovre hos naboen. Nordmændene forsøger at balancere mellem at være en god nabo og samtidig afskrække russerne fra at komme for tæt på.

FOR ABONNENTER

Så meget, faktisk, at scooteren er kørt fast. Over en meter dyb. Og mere pisker ned i hovederne på os. Sporet er forsvundet, og vi kan ikke se mange meter frem i denne kuperede vildmark. Hvor er det forbistrede tårn?

Få fuld adgang om mindre end 2 minutter

De hurtigste bruger mindre end 1,3 minutter på at blive abonnent

Bliv abonnent for 1 kr

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden