0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:

Iraks parlament vil smide amerikanerne ud: Donald Trump ramte plet i Bagdad ... og så tabte han ellers Irak

Efter fredagens amerikanske droneangreb mod en iransk militærchef og en irakisk-iransk militsleder vil et splittet Irak smide amerikansk militær ud af landet.

Handout/Ritzau Scanpix
Foto: Handout/Ritzau Scanpix
Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER
Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

»Ud med Amerika. Frit Bagdad!«.

Temperamenterne kogte, da det irakiske parlament søndag eftermiddag vedtog en resolution, der skal afslutte USA’s militære tilstedeværelse i landet, og som kom, blot to dage efter at et amerikansk droneangreb i Bagdad havde myrdet en iransk militærchef og en irakisk-iransk militsleder.

Selv om resolutionen ikke er bindende, markerer den en ny milepæl for USA’s tilstedeværelse i regionen og – ikke mindst – for Irak selv.

Stemmetallene viste således alt om, hvor internt splittet Irak stadig er, 15 år efter at en amerikansk ledet invasion fjernede den tidligere diktator, Saddam Hussein, fra magten. En invasion, der åbnede for flere års blodige opgør mellem Iraks store flertal af shiamuslimer – samme retning som i nabolandet Iran – og de tidligere magthavere fra det sunnimuslimske mindretal, hvorfra også terrorbevægelsen Islamisk Stat siden fandt en stor del af sit rekrutteringsgrundlag.

Deltag i debatten nu

Det koster kun 1 kr. at få fuld adgang til Politiken, hvor du kan læse artikler, lytte til podcasts og løse krydsord.

Læs mere

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter