0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:

Analyse: Trumps egenrådige stil og uvidenhed chokerer generaler

I modsætning til George Bush og Barack Obama lytter Trump ikke til sine generaler og rådgivere, siger flere af dem. Det var tæt på en katastrofe i Iran i 2018, men denne gang kan det gå galt.

Jonathan Ernst/Ritzau Scanpix
Foto: Jonathan Ernst/Ritzau Scanpix

Trump lytter ikke til sine generaler og rådgivere, siger flere af dem.

Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER
Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Præsident Donald Trump elsker soldater og store militærparader, og han nærmest jublede, da han under sit første besøg hos præsident Emmanuel Macron overværede den store parade på bastilledagen.​​

Derfor er det paradoksalt, at den store kærlighed ikke bliver gengældt. Donald Trump raser jævnligt over, at hans egne officerer af økonomiske grunde ikke organiserer tilsvarende manifestationer.

I det hele taget har præsidenten, der er øverstkommanderende for de væbnede styrker med titlen commander in chief, det svært med sine egne uniformerede topfolk, og de har det svært med ham. En række generaler har taget deres afsked, og flere af de generaler, præsidenten bragte til Det Hvide Hus eller udnævnte til ministre, er også væk.

Bliv en del af fællesskabet på Politiken

Det koster kun 1 kr., og de hurtigste er i gang på under 34 sekunder.

Prøv nu

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter