Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Hannes Jung
Foto: Hannes Jung

Tyske lejere raser over dansk pensionsgigant: »De er virkelig hårde i filten. De sætter folk under pres«

Efter en storstilet investering i lejeboliger møder PFA nu modstand i den tyske hovedstad, hvor borgere og politikere kæmper mod stigende huslejer. PFA beskyldes for at hæve huslejer med 15 procent ved hjælp af en ’lurvet’ metode. Alt foregår lovligt og regelret, lyder det fra Danmark.

FOR ABONNENTER

Det var sort uheld for PFA, at de lige skulle købe Elena Poeschls ejendom.

Da den danske pensionsgigant i 2018 ledte efter et alternativ til finansmarkedernes knastørre nulafkast, faldt blikket på det tyske boligmarked. PFA købte en stor tysk ejendomsportefølje til 6,6 milliarder kroner. 33 boligejendomme med mere end 3.700 boligenheder fordelt over Tyskland. Ét af ejendomskomplekserne lå i den berlinske bydel Neukölln. En ældre buet hjørnebygning midt imellem unge mennesker, fattige alt-berlinere, hipstere og indvandrere. Her er antifascistiske knejper og solidaritetsbutikker, hvor man kan låne tøj. Det er også en såkaldt miljøbeskyttelseszone, der har en særlig beskyttelsesstatus. I bygningen bor Elena Poeschl, der har arbejdet for en international lobbyvirksomhed og har både politikere og journalister i sin mobiltelefons liste over kontakter. PFA havde fået en højkompetent ærkefjende i Berlin.

Få fuld adgang om mindre end 2 minutter

De hurtigste bruger mindre end 1,3 minutter på at blive abonnent

Bliv abonnent for 1 kr

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden