0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:

Militærekspert om Irans indrømmelse af flynedskydning: »Kun tosser ville have troet dem«

Irans nedskydning af ukrainsk fly vil næppe få hverken politisk eller militær betydning, vurderer leder af center for militære studier.

Chris Helgren/Ritzau Scanpix
Foto: Chris Helgren/Ritzau Scanpix

Sørgende lægger blomster og tænder lys i Toronto, Canada for ofrene for flystyrtet onsdag kort efter, det var lettet fra Tehran. Mange om bord på flyet havde delt canadisk og iransk pas.

Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER
Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Efter flere dages massivt pres og internationale spekulationer var der ikke andet at gøre for Iran end at indrømme, at det er landets militær, der bærer ansvaret for, at et ukrainsk passagerfly onsdag morgen styrtede ned i luftrummet over Iran.

Det vurderer Henrik Breitenbauch, leder af Center for Militære Studier på Københavns Universitet, efter at Iran lørdag morgen har bekræftet, at det var et iransk missil, i onsdags ramte det civile passagerfly.

»Det iranske styre har vurderet, at deres hidtidige forklaring ikke var holdbar, og omkostningerne ved at skifte mening ville kun stige i den kommende tid i takt med internationalt og hjemligt pres og offentligt tilgængelige beviser«, siger han.

Flyet lettede fra Teheran få timer efter det iranske missilangreb på amerikanske baser i Irak. Alle 176 passagerer og besætningsmedlemmer om bord blev dræbt.

Deltag i debatten nu

Det koster kun 1 kr. at få fuld adgang til Politiken, hvor du kan læse artikler, lytte til podcasts og løse krydsord.

Læs mere

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter