0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:

Pandora lukker 53 butikker i Kina efter virusudbrud

Kina er et af Pandoras vigtige markeder og udgjorde 11 procent af omsætningen i de første ni måneder af 2019.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Gregers Tycho
Foto: Gregers Tycho

Smykkefirmaet Pandora har 237 butikker i Kina og lukker 53 af dem. Kina er et af det danske firmas vigtigste markeder.

Internationalt

Det danske smykkefirma Pandora lukker 53 af sine 237 butikker i Kina. Det sker på grund af udbruddet af coronavirus.

Det oplyser Pandora til erhvervsmediet Finans.

Dermed lukker smykkegiganten hver femte butik i Kina. Der er primært tale om butikker, der ligger i den virusramte Hubei-provins, oplyser Pandoras Asienchef, Kenneth Madsen.

»Vi støtter Kina og kineserne i deres håndtering af denne svære situation og har fulgt de officielle retningslinjer og foreløbigt lukket 53 butikker. Primært i Hubei-provinsen, men også i andre dele af Kina«, siger han i en mail til Finans.

Vi støtter Kina og kineserne i deres håndtering af denne svære situation og har fulgt de officielle retningslinjer og foreløbigt lukket 53 butikker. Primært i Hubei-provinsen, men også i andre dele af Kina

»Vi følger udviklingen tæt, og vores primære fokus er medarbejdernes helbred«, tilføjer Kenneth Madsen.

Ifølge Finans er Kina et af Pandoras vigtige markeder. Landet udgjorde 11 procent af omsætningen i de første ni måneder af 2019.

Suspenderer fly

Tidligere torsdag meddelte flyselskabet SAS, at det suspenderer alle fly til og fra Shanghai og Beijing som følge af coronavirusset.

Desuden har Finans talt med andre danske selskaber, der opererer i Kina, som også følger udviklingen tæt, heriblandt skokoncernen Ecco og medicinalvirksomheden Novo Nordisk.

Coronavirusset har indtil videre kostet 170 mennesker livet. Knap 8000 mennesker er smittet med virusset.

Verdenssundhedsorganisationen, WHO, har på nuværende tidspunkt ikke klassificeret udbruddet som en international sundhedskrise.

ritzau

Læs mere:

Annonce

Læs mere