0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:

Sverige bekræfter sit første tilfælde af coronasmitte

En kvinde, der for en uge siden rejste til Sverige fra Wuhan, er Sveriges første bekræftede coronatilfælde.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Hector Retamal/Ritzau Scanpix
Foto: Hector Retamal/Ritzau Scanpix

Den smittede svenske kvinde har besøgt Wuhan-regionen i Kina, hvor virusset først blev opdaget. Billedet er fra i går, hvor franskmænd går om bord i et fly i netop Wuhan for at flyve hjem til Frankrig.

Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
Internationalt

Artiklen er opdateret klokken 17.52

Sverige har fået sit første bekræftede tilfælde af coronasmitte. Det bekræfter den svenske Folkhälsomyndigheten - Sveriges pendant til Sundhedsstyrelsen - fredag i en pressemeddelelse.

Patienten er indlagt på et hospital i Jönköping i Småland i det sydøstlige Sverige.

Det drejer sig om en kvinde, der har besøgt Wuhan-regionen i Kina, hvor virusset først blev opdaget.

Hun landede i Sverige den 24. januar og viste på det tidspunkt ikke symptomer på smitte. Men efter nogle dage begyndte hun at hoste og gik til lægen.

Kvinden er nu isoleret på sygehuset i Jönköping. Hendes situation er stabil, og hun er ikke alvorligt syg af smitten, meddeler Folkhälsomyndigheten.

Den smittede kvinde har ikke haft social kontakt med andre, efter at hun landede i Sverige fra Wuhan.

Det oplyser Karin Tegmark Wisell, der er afdelingschef i Folkhälsomyndigheten, på en pressekonference fredag eftermiddag.

»Hun har ageret på forbilledlig vis. Hun har haft viden om sygdommen, og da hun fik symptomer«, kontaktede hun sygehuset«, siger Wisell.

»Denne sygdom spredes gennem kontakt. Men hun har ikke haft sociale kontakter i tiden, inden hun blev syg, og mens hun har været syg«.

Enkelttilfælde er ikke det samme som smittespredning

Afdelingschefen maner til ro i forhold til smitterisikoen.

»Det er ikke uventet med et eller enkelte tilfælde, med tanke på at vi rejser meget, og det indgik i vores vurderinger, at det kunne ske«, siger Karin Tegmark Wisell.

»Lignende tilfælde er også identificeret i andre lande«, siger hun.

De svenske sundhedsmyndigheder har analyseret prøver fra omkring 20 personer, der har vist symptomer på smitte, efter at de havde besøgt det ramte område i Kina.

»Det er vigtigt at huske på, at enkelte tilfælde ikke er det samme, som at vi har en smittespredning i Sverige. Den risiko bedømmer vi på nuværende tidspunkt som meget lav ud fra erfaringer fra andre lande«, siger Karin Tegmark Wisell.

Sverige er kun det andet land i Norden - efter Finland - hvor coronasmitte er bekræftet.

Den finske sundhedsstyrelse bekræftede onsdag, at en kinesisk turist i byen Rovaniemi var smittet af virusset.

ritzau

Læs mere:

Annonce

Læs mere