0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:

    Alt om Præsident­valg i USA

Boris Johnson: »Menneskeheden har brug for, at Storbritannien fører an og bliver ledende i frihandel«

Storbritanniens premierminister siger, at landet ikke skal følge EU's regler mere, end at EU skal følge briternes.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Pool/Ritzau Scanpix
Foto: Pool/Ritzau Scanpix

Boris Johnson fotograferet tidligere i dag, hvor han ridsede de britiske krav op forud for forhandlingerne om en handelsaftale med EU.

Internationalt

Den britiske premierminister, Boris Johnson, siger i en tale mandag, at »menneskeheden har brug for, at Storbritannien fører an og bliver ledende i frihandel«.

Johnson siger samtidig, at briterne står frit, når der skal defineres nye aftaler, og at de ikke vil gå ind i et alt eller intet kapløb med EU.

» Der ikke er nogen grund til, at en frihandelsaftale mellem Storbritannien og EU skal indebære, at briterne skal acceptere EU-regler på konkurrenceområdet, for subsidier, socialbeskyttelse, miljø eller andet - mere end at EU skal være forpligtet til at acceptere briternes regler«, siger han.

»Storbritannien vil opretholde de højeste standarder på disse områder. Og endnu bedre på mange områder end de, EU har - uden at være tvunget af en traktat«, siger Johnson.

»Det er afgørende vigtigt at understrege dette allerede nu«.

Advarer mod, at luften lukkes ud af international handel

Boris Johnson advarer i talen om, at spændinger i den internationale handel 'lukker luft ud af dækkene' i den internationale handel.

»Vi ønsker ikke at underminere EU's standarder. Vi vil ikke give os af med dumpingstrategi. EU bør ikke være bekymret for subsidier, der forvrænger konkurrencen«.

Johnson har sagt, at der bliver nogle 'bump på vejen', men han siger, at brexit bliver 'en pragtfuld succes'.

Boris Johnson har givet sig selv 11 måneder til at få en aftale på plads, trods advarsler om at det er meget kort tid til så komplekse forhandlinger.

Den britiske regeringsleder siger videre, at briterne altid vil samarbejde med EU om forsvars- og sikkerhedspolitik.

» Storbritannien er ikke en europæisk magt i kraft af en traktat, men som følge af historiske kendsgerninger«.

ritzau

Læs mere:

Annonce

Læs mere