0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:

Heunicke: Dansker i Belgien har ikke corona-virus

Prøver har vist, at dansker indlagt i Belgien ikke har corona-virus, oplyser sundhedsminister.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Vincent Bordignon/belgian Defenc/Ritzau Scanpix
Foto: Vincent Bordignon/belgian Defenc/Ritzau Scanpix

Passagererne - herunder de danske - ankommer til Bruxells militærlufthavn, efter de ankom fra Kina.

Internationalt

En dansk statsborger, der har været indlagt i Belgien, er ikke som frygtet smittet med corona-virus. Det oplyser sundhedsminister Magnus Heunicke (S) på Twitter.

»Vi har nu svar på prøven med henhold til den dansker, der er på hospital i Belgien på grund af symptomer på ny corona-virus. Prøven er negativ. Det vil sige, at der ikke er fundet virus«, skriver Heunicke på Twitter.

»Det er godt nyt«.

Den danske statsborger blev indlagt i Belgien, fordi vedkommende fik symptomer på corona-virus på vej hjem fra Kina.

Dermed er der ikke konstateret noget tilfælde af corona-virus hos en dansk statsborger.

Magnus Heunicke oplyser videre, at Danmark nu samarbejder med de belgiske sundhedsmyndigheder om det videre forløb for den indlagte danske statsborger.

I alt er der fundet mindre 17.491 tilfælde viser en oversigt lavet af forskere på John Hopkins University i Baltimore, USA. Af dem er 362 døde - alle undtagen en i Kina. Den sidste er død i Filippinerne.

Virusset er dog konstateret i Europa. I Tyskland har myndighederne bekræftet 10 tilfælde ifølge John Hopkins Universitys datasæt.

Også i Frankrig, Italien, Storbritannien, Spanien, Finland og Sverige er der fundet tilfælde af smittede med corona-virus.

Høj og lav risiko for smitte

I Danmark skelner Sundhedsstyrelsen mellem høj og lav risiko for smitte.

Personer med tilfældig kontakt til en mulig smittet, ved for eksempel ophold i en ventesal, kategoriseres som »lav« risiko.

Personer med tæt kontakt til en mulig smittet, som samtale, kontakt til kropsvæsker, siddet meget tæt i et fly, kategoriseres som »høj«.

Ved »lav« risiko skal personen selv måle sin temperatur to gange dagligt til og med den 14. dag fra en kontakt med en smittet.

Ved »høj« smitterisiko øger sundhedsmyndighederne sikkerheden. Her frarådes al kontakt til andre.

Daglig opsøgende kontakt fra sundhedspersonale sikrer overvågning af temperatur med mere. Ofte aftales 'hjemmekarantæne', hv