0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:

Republikanske Mitt Romney holdt tårer tilbage, da han gik enegang og stemte for at afsætte Trump: »Den sværeste beslutning i mit liv«

Som den eneste republikaner i Senatet stemte den tidligere præsidentkandidat og mormon fra Utah for at dømme Trump i rigsretssagen. Romney er den eneste senator, der nogensinde er gået mod sit parti i en rigsret. ​

Jonathan Ernst/Ritzau Scanpix
Foto: Jonathan Ernst/Ritzau Scanpix

Mitt Romney i elevatoren på vej til at stemme for at dømme præsidente Trump skyldig som den eneste republikanske senator.

Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER
Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Det var, da han påmindede Senatet om sin stærke tro på Gud, at senator og mormon Mitt Romney måtte standse op, kigge ned i sine papirer og samle sig.

»Beskyldningerne i rigsretssagens anklageskrifter er meget alvorlige. Som senator svor jeg en ed overfor Gud om at stå for upartisk retfærdighed. Jeg er en dybt religiøst person. Min tro er selve essensen af, hvem jeg er«, sagde senatoren fra talerstolen og så ud som om, han holdt tårer tilbage.

»Jeg tager en ed over for Gud uhyre alvorligt. Jeg vidste fra begyndelsen, at opgaven om at skulle agere nævning overfor præsidenten, lederen af mit eget parti, ville blive den mest svære beslutning i mit liv. Jeg havde ret«, sagde Romney.

Få det store overblik for 1 kr.

Prøv den fulde adgang til Politiken.dk, apps, podcast og meget mere for kun 1 kr. De hurtigste er i gang på under 34 sekunder.

Læs mere

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Podcasts

Annonce