0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Jeff Kowalsky/Ritzau Scanpix
Foto: Jeff Kowalsky/Ritzau Scanpix

Michael Bloomberg skal for første gang optræde i en tv-debat med de øvrige demokratiske præsidentkandidater.

Bloomberg er med i næste tv-debat hos Demokraterne

Michael Bloomberg skal for første gang optræde i en tv-debat med de øvrige demokratiske præsidentkandidater.

Internationalt

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning

Milliardæren og præsidentkandidaten Michael Bloomberg deltager i denne uges tv-debat mellem de demokratiske kandidater i Las Vegas i Nevada.

Debatten finder sted onsdag. Det er tre dage før Nevadas vælgermøder - det såkaldte caucas.

Det bliver første gang, at Bloomberg, som er tidligere New York-borgmester, er med på de demokratiske præsidentkandidaters debatscene. I optakten har han blandt andet udvekslet hårde ord med Bernie Sanders.

I en kritik af Bloomberg, som er blandt verdens ti rigeste personer, beskylder Sanders rivalen for at ville købe sig til valget.

»Bloomberg har som alle andre ret til at stille op til præsidentvalget. Men han har ikke retten til at købe sig til præsidentposten«, sagde Sanders ved et valgmøde nær San Francisco i weekenden, hvor hans tilhængere buhede, hver gang han nævnte Bloombergs navn.

Bloomberg er gået stærkt frem i meningsmålingerne efter at have brugt store beløb på at føre valgkamp gennem tv-reklamer. Han har kritiseret den hårde tone fra Sanders, som selv bryster sig af at holde en meget sober stil i valgkampen.

Talsmænd for Bloombergs kampagne siger, at Sanders tone er 'skammelig' og et udtryk for, at han ser en stadig større trussel i Bloomberg.

Den 78-årige Sanders fører i meningsmålingerne i Nevada og på nationalt plan.

»Men hans kampagnefolk ved, at Bernie står til at tabe terræn, mens vi vil vinde frem«, siger Kevin Sheekey, som leder Bloombergs kampagne.

Vil slå på modstanderes manglende erfaring

Den 78-årige Bloomberg, som har 19 procent af stemmerne i en NPR/PBS-måling tirsdag, skal møde mindst fem andre kandidater ved onsdagens debat. Det er Joe Biden, Bernie Sanders, Elizabeth Warren, Amy Klobuchar og Pete Buttigieg.

I et interview med Reuters har Bloomberg sagt, at han vil slå på sine modstanderes mangel på erfaring. Han siger, at Joe Biden som vicepræsident blot holdt taler, som blev skrevet for ham.

»Pete Buttigieg er borgmester for en mindre by«, siger han.

Bloomberg vil over for dette fremhæve sin succes som topchef for et globalt finansielt og medieselskab, Bloomberg LP, og sine tre perioder som borgmester i New York City.

»Ingen af de andre ved, hvordan man skal lede en stor organisation«, sagde Bloomberg om sine rivaler i kampen om at blive Demokraternes præsidentkandidat i efterårets valgkamp mod præsident Donald Trump.

ritzau

Læs mere:

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Vi holder sommerferie, men der er masser...
  Vi holder sommerferie, men der er masser...

  Henter…

  Du lytter til Politiken går på sommerferie. Vi er tilbage mandag 10. august. Men vi har masser af nye lydoplevelser til din sommerferie.

  Vi har lavet en Roskilde-special til sommeren uden festivaler - det er tre afsnit, hvor du kan høre vores musikskibenter tale om tre årtier med orange musik, de ikke kan glemme.

  Så er der også Poptillægget - det udkommer det meste af juli og bruger sommeren på sit helt eget Protesttillæg om den bevægelse mod racisme og undertrykkelse, som skyller hen over verden lige nu. Hvordan den viser sig i samfundet og kulturen, kan du høre om i fem afsnit.

  I uge 29 har vi premiere på første afsnit af serien 'Elsk mig for evigt'.

  Det er en personlig historie om angsten for at blive forladt - for, at den du elsker, holder op med at elske dig. Og hvad det kan få et menneske til at gøre.

  Og har du ikke allerede hørt den, så er der også serien om skibsbranden på Scandinavian Star, der slog 158 mennesker ihjel. Her gennemgår Politiken-journalist Lars Halskov, hvis journalistik også blev til en prisbelønnet tv-serie på DR, den tragiske historie om Skandinaviens største mordgåde.

  Til sidst kan du også  tage Politikens bedste interview, portrætter og reportager med på stranden. I Politiken Longread, som udkommer senere i juli, kan du høre avisens journalister læse nogle af deres bedste artikler op.

  Hav en smuk sommer.

  Find os både i vores egen podcast-app, Politiken Podcast, og i iTunes

 • Du lytter til Politiken

  SPECIAL: Roskilde i hjertet (3): »Det var bare så uvirkeligt at man kunne dø af at være på den plads«
  SPECIAL: Roskilde i hjertet (3): »Det var bare så uvirkeligt at man kunne dø af at være på den plads«

  Henter…

  Pernille var 16 år gammel og den eneste punker i Tommerup på Fyn, hvor hun kom fra. Det var år 2000, og hun var taget til Roskilde Festival med nogle venner for at høre musik og for at blive grebet af det store fællesskab. Fredag aften stod hun Orange Scene, klar til at høre The Cure, hendes yndlingsband, da en mand trådte frem på scenen og græd. ”People have died”, sagde han.

 • Pelle Rink/Ritzau Scanpix

  Du lytter til Politiken

  3. juli: Hvorfor undersøger medierne ikke om drab på Bornholm var racistisk?
  3. juli: Hvorfor undersøger medierne ikke om drab på Bornholm var racistisk?

  Henter…

  I sidste uge døde en 28-årig mand i Nordskoven ved Rønne. Senere samme dag anholdt de to brødre, som nu sidder fængslet. De har indrømmet, at de slog manden i skoven, men nægter et overlagt drab. Den døde mand var sort, og de to anholdte er hvide. En af dem har en video liggende på Facebook, hvor man kan se, at han har et hagekors på benet. Og ifølge politiet lagde en af dem et knæ på den dræbtes hals. Ligesom da George Floyd blev dræbt af betjente i USA.

  Alligevel tror politiet ikke, at drabet handler om race. Men kan det være rigtigt? Hvorfor tror medierne på politiet? Og har Politiken gjort det godt nok?