0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:

Libyens regering afbryder fredsforhandlinger efter angreb

Den FN-støttede regering i Libyen suspenderer fredsforhandlinger efter angreb mod en havn i landets hovedstad.

Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning

Libyens internationalt anerkendte regering afbryder de igangværende fredsforhandlinger i Geneve.

Det oplyser regeringen sent tirsdag aften dansk tid.

Fredsforhandlingerne har til formål at etablere en vedvarende våbenhvile mellem de stridende parter i det krigshærgede Libyen.

Afbrydelsen kommer som reaktion på en byge af raketangreb mod en havn i Libyens hovedstad, Tripoli.

FN har ledet fredsforhandlingerne i Geneve mellem repræsentanter for den FN-støttede regering og oprørsstyrken Libyens Nationale Hær (LNA), der ledes af Khalifa Haftar.

Parterne har i årevis kæmpet om kontrollen over Tripoli. Konflikten har medført, at flere end 150.000 mennesker er drevet på flugt.

Fredsforhandlingerne blev igangsat på et internationalt fredsmøde i Tyskland for en måned siden. Her blev der indført en våbenembargo.

Men det har ikke medført en opbremsning af konflikten.

Tirsdag rettede LNA angreb mod havnen i Tripoli. Tre civile mistede livet, mens fem blev såret i angrebet.

Først lød meldingen fra oprørsstyrken, at den havde angrebet et tyrkisk fartøj, der transporterede våben. Senere lød meldingen, at det var et våbendepot, der var ramt.

Ustabil situation i Libyen

Som svar på angrebet afbryder den libyske regering nu fredsforhandlingerne.

Det vil gælde, 'indtil der er givet et hårdt modsvar til den angribende part, og vi vil svare bestemt på angrebet', skriver regeringen i en meddelelse.

»Forhandlinger betyder intet, hvis ikke en permanent våbenhvile garanterer, at de fordrevne kan vende hjem, og at sikkerheden opretholdes i hovedstaden og andre byer«, lyder det videre.

Situationen i Libyen har været ustabil, siden oprørsgrupper støttet af Nato i 2011 afsatte og dræbte diktator Muammar Gadaffi.

For at opretholde FN's våbenembargo, der blev vedtaget i sidste måned, er EU-landene tidligere på måneden nået til enighed om at genoptage en flådemission.

Flådemissionen skal overvåge og håndhæve våbenembargoen.

ritzau

Læs mere:

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Vi holder sommerferie, men der er masser...
  Vi holder sommerferie, men der er masser...

  Henter…

  Du lytter til Politiken går på sommerferie. Vi er tilbage mandag 10. august. Men vi har masser af nye lydoplevelser til din sommerferie.

  Vi har lavet en Roskilde-special til sommeren uden festivaler - det er tre afsnit, hvor du kan høre vores musikskibenter tale om tre årtier med orange musik, de ikke kan glemme.

  Så er der også Poptillægget - det udkommer det meste af juli og bruger sommeren på sit helt eget Protesttillæg om den bevægelse mod racisme og undertrykkelse, som skyller hen over verden lige nu. Hvordan den viser sig i samfundet og kulturen, kan du høre om i fem afsnit.

  I uge 29 har vi premiere på første afsnit af serien 'Elsk mig for evigt'.

  Det er en personlig historie om angsten for at blive forladt - for, at den du elsker, holder op med at elske dig. Og hvad det kan få et menneske til at gøre.

  Og har du ikke allerede hørt den, så er der også serien om skibsbranden på Scandinavian Star, der slog 158 mennesker ihjel. Her gennemgår Politiken-journalist Lars Halskov, hvis journalistik også blev til en prisbelønnet tv-serie på DR, den tragiske historie om Skandinaviens største mordgåde.

  Til sidst kan du også  tage Politikens bedste interview, portrætter og reportager med på stranden. I Politiken Longread, som udkommer senere i juli, kan du høre avisens journalister læse nogle af deres bedste artikler op.

  Hav en smuk sommer.

  Find os både i vores egen podcast-app, Politiken Podcast, og i iTunes

 • Du lytter til Politiken

  SPECIAL: Roskilde i hjertet (3): »Det var bare så uvirkeligt at man kunne dø af at være på den plads«
  SPECIAL: Roskilde i hjertet (3): »Det var bare så uvirkeligt at man kunne dø af at være på den plads«

  Henter…

  Pernille var 16 år gammel og den eneste punker i Tommerup på Fyn, hvor hun kom fra. Det var år 2000, og hun var taget til Roskilde Festival med nogle venner for at høre musik og for at blive grebet af det store fællesskab. Fredag aften stod hun Orange Scene, klar til at høre The Cure, hendes yndlingsband, da en mand trådte frem på scenen og græd. ”People have died”, sagde han.

 • Pelle Rink/Ritzau Scanpix

  Du lytter til Politiken

  3. juli: Hvorfor undersøger medierne ikke om drab på Bornholm var racistisk?
  3. juli: Hvorfor undersøger medierne ikke om drab på Bornholm var racistisk?

  Henter…

  I sidste uge døde en 28-årig mand i Nordskoven ved Rønne. Senere samme dag anholdt de to brødre, som nu sidder fængslet. De har indrømmet, at de slog manden i skoven, men nægter et overlagt drab. Den døde mand var sort, og de to anholdte er hvide. En af dem har en video liggende på Facebook, hvor man kan se, at han har et hagekors på benet. Og ifølge politiet lagde en af dem et knæ på den dræbtes hals. Ligesom da George Floyd blev dræbt af betjente i USA.

  Alligevel tror politiet ikke, at drabet handler om race. Men kan det være rigtigt? Hvorfor tror medierne på politiet? Og har Politiken gjort det godt nok?

Forsiden