0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
-/Ritzau Scanpix
Foto: -/Ritzau Scanpix

Donald Trump bliver modtaget af den indiske premierminister, Narendra Modi, ved ankomsten til Indien tidligere i dag.

Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Trump skal forbedre handelsforhold med indisk charmetur

Mandag har Donald Trump indledt et todages besøg i Indien, der skal forbedre samhandlen mellem de to lande.

Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning

Den amerikanske præsident, Donald Trump, har mandag morgen dansk tid indledt et todages besøg i Indien.

Det er sket med ankomsten til byen Ahmedabad i delstaten Gujarat. Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

Præsidenten rejser med sin hustru, Melania Trump. Deres besøg har især til formål at styrke handelsforholdet mellem USA og Indien.

Samhandlen har været påvirket af en protektionistisk handelspolitik hos såvel Donald Trump som hans indiske sidestykke, premierminister Narendra Modi.

Det vil sige, at de begge tilgodeser indenlandske virksomheder.

»Vi ser frem til at komme til Indien. Vi er på vej og mødes inden for få timer«, skriver Donald Trump på Twitter før ankomsten til Indien.

Fra amerikansk side er der formentlig utilfredshed med, at man sidste år havde et handelsunderskud på 23,3 milliarder dollar - eller 158,1 milliarder kroner - i handlen med Indien.

Handelsunderskuddet er et udtryk for, at USA har haft en langt større import af varer fra Indien, i forhold til hvad der er blevet eksporteret til landet.

Ifølge Reuters venter flere handelseksperter, at Donald Trump under sit besøg vil blive præsenteret for handelsløfter fra Indien. De vil dog formentlig være af mere symbolsk karakter.

Eksempelvis har eksperterne spekuleret i, om Indien vil love en yderligere reduktion i den høje told på import af Harley-Davidson motorcykler. Det har nemlig været til særligt stor irritation for Trump, skriver Reuters.

I forbindelse med besøget er der desuden forventning om, at de to lande vil annoncere en handel, hvor Indien køber amerikanskproducerede helikoptere for 2,6 milliarder dollar - eller 17,6 milliarder kroner.

Foruden sin hustru er Donald Trump på turen også ledsaget af datteren Ivanka og hans svigersøn Jared Kushner.

Derudover er flere medlemmer af den amerikanske regering også rejst med til Indien, herunder handelssekretær Wilbur Ross.

ritzau

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Vi holder sommerferie, men der er masser...
  Vi holder sommerferie, men der er masser...

  Henter…

  Du lytter til Politiken går på sommerferie. Vi er tilbage mandag 10. august. Men vi har masser af nye lydoplevelser til din sommerferie.

  Vi har lavet en Roskilde-special til sommeren uden festivaler - det er tre afsnit, hvor du kan høre vores musikskibenter tale om tre årtier med orange musik, de ikke kan glemme.

  Så er der også Poptillægget - det udkommer det meste af juli og bruger sommeren på sit helt eget Protesttillæg om den bevægelse mod racisme og undertrykkelse, som skyller hen over verden lige nu. Hvordan den viser sig i samfundet og kulturen, kan du høre om i fem afsnit.

  I uge 29 har vi premiere på første afsnit af serien 'Elsk mig for evigt'.

  Det er en personlig historie om angsten for at blive forladt - for, at den du elsker, holder op med at elske dig. Og hvad det kan få et menneske til at gøre.

  Og har du ikke allerede hørt den, så er der også serien om skibsbranden på Scandinavian Star, der slog 158 mennesker ihjel. Her gennemgår Politiken-journalist Lars Halskov, hvis journalistik også blev til en prisbelønnet tv-serie på DR, den tragiske historie om Skandinaviens største mordgåde.

  Til sidst kan du også  tage Politikens bedste interview, portrætter og reportager med på stranden. I Politiken Longread, som udkommer senere i juli, kan du høre avisens journalister læse nogle af deres bedste artikler op.

  Hav en smuk sommer.

  Find os både i vores egen podcast-app, Politiken Podcast, og i iTunes

 • Du lytter til Politiken

  SPECIAL: Roskilde i hjertet (3): »Det var bare så uvirkeligt at man kunne dø af at være på den plads«
  SPECIAL: Roskilde i hjertet (3): »Det var bare så uvirkeligt at man kunne dø af at være på den plads«

  Henter…

  Pernille var 16 år gammel og den eneste punker i Tommerup på Fyn, hvor hun kom fra. Det var år 2000, og hun var taget til Roskilde Festival med nogle venner for at høre musik og for at blive grebet af det store fællesskab. Fredag aften stod hun Orange Scene, klar til at høre The Cure, hendes yndlingsband, da en mand trådte frem på scenen og græd. ”People have died”, sagde han.

 • Pelle Rink/Ritzau Scanpix

  Du lytter til Politiken

  3. juli: Hvorfor undersøger medierne ikke om drab på Bornholm var racistisk?
  3. juli: Hvorfor undersøger medierne ikke om drab på Bornholm var racistisk?

  Henter…

  I sidste uge døde en 28-årig mand i Nordskoven ved Rønne. Senere samme dag anholdt de to brødre, som nu sidder fængslet. De har indrømmet, at de slog manden i skoven, men nægter et overlagt drab. Den døde mand var sort, og de to anholdte er hvide. En af dem har en video liggende på Facebook, hvor man kan se, at han har et hagekors på benet. Og ifølge politiet lagde en af dem et knæ på den dræbtes hals. Ligesom da George Floyd blev dræbt af betjente i USA.

  Alligevel tror politiet ikke, at drabet handler om race. Men kan det være rigtigt? Hvorfor tror medierne på politiet? Og har Politiken gjort det godt nok?

Forsiden