0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:

    Alt om Præsident­valg i USA

Han kunne være blevet USA's yngste og første homoseksuelle præsident: Mindre end to døgn før den vigtigste valgaften trækker Pete Buttigieg sig

Den ukendte borgmesters succes var demokraternes største overraskelse. Men Pete Buttigieg fik aldrig nok ikke-hvide vælgere med sig. To døgn før super tuesday er 77-årige Joe Biden nu demokraternes yngste mandlige præsidentkandidat.

Eric Thayer/Ritzau Scanpix
Foto: Eric Thayer/Ritzau Scanpix

Pete Buttigieg trækker sig som demokratisk præsidentkandidat.

Internationalt

Pete Buttigieg havde begejstrede, røde kinder, og der var kommet så mange mennesker for at se den unge præsidentkandidat, at nogle af dem ikke kunne komme ind.

Stemningen var højstemt, da Pete Buttigieg talte i en forening for soldaterveteraner i New Hampshire for lidt over 3 uger siden. Den 38-årige tidligere borgmester for South Bend, en by på størrelse med Aalborg, var på en gigantisk optur, efter at han netop havde forladt det allerførste demokratiske primærvalg i Iowa som en overraskende vinder.

En helt vild bedrift for Buttigieg, som stort set ingen kendte for et år siden. En mand, hvis efternavn stadig var ret umuligt at udtale for de fleste, og en kandidat, der kunne skrive historie som både den yngste og den første homoseksuelle præsident.

Få det store overblik for 1 kr.

Prøv den fulde adgang til Politiken.dk, apps, podcast og meget mere for kun 1 kr. De hurtigste er i gang på under 34 sekunder.

Læs mere

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts