0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:

Arbejdet genoptages i nøgleindustrier i Wuhan i Kina

Provinsmyndighederne i Hubei tager skridt frem mod normalisering i coronaviruskrisens epicenter.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Str/Ritzau Scanpix
Foto: Str/Ritzau Scanpix

En sundhedsarbejder desinficerer et område i Wuhan tidligere i dag.

Internationalt

Arbejdet genoptages i nøgleindustrier i den centrale kinesiske storby Wuhan, som er epicenter for coronavirusudbruddet. Det oplyser provinsmyndighederne i Hubei.

Virksomheder, der står for produktion af daglige fornødenheder har fået besked på, at de kan genoptage produktionen.

Det samme gælder virksomheder, der producerer til ’globale industrikæder’, som dog skal afvente individuelle godkendelser.

Andre virksomheder ventes at genoptage produktionen efter den 20. marts.

De samme regler gælder andre steder i landet, der er blevet defineret som højrisikoområder uden for Wuhan. Her vil virksomheder, der bidrager til den store fælles indsats mod en epidemi, eller som producerer almindelige basale fornødenheder, kunne genoptage arbejdet.

I områder, hvor risikoen for coronavirus er defineret som medium eller lav, er situationen ved at blive normaliseret for langt flere forskellige virksomheder.

Passagerfly, tog, biler og bybusser i områder med medium eller lav risiko kan ’gradvist’ genoptage driften, oplyser myndighederne uden at angive nogen præcis tidsramme. Lempelserne på transportområdet gælder også Hubei-provinsen uden for Wuhan.

Myndighederne siger, at de vil opretholde strenge kontrolforanstaltninger over for trafikken til og fra Wuhan og Hubei.

/ritzau/AFP

ritzau