0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:

Finansanalytiker: Børsfolket vil rette blikket stift mod et vigtigt møde i Den Europæiske Centralbank i eftermiddag

Italien skal både bekæmpe gældskrise og coronakrise.

Vincent Kessler/Ritzau Scanpix
Foto: Vincent Kessler/Ritzau Scanpix

Den Europæiske Centralbank (ECB) med direktør Christine Lagarde i spidsen mødes i eftermiddag for at diskutere den store økonomiske udfordring, som coronakrisen har udløst.

Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER
Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

En flagermus inficerer noget råt kød på et marked i Wuhan. Kødet spises af en kineser, der udvikler coronavirus. Kineseren smitter nogle andre mennesker, der spreder smitten til lande rundt om i verden. Smitten sætter gang i en ny global økonomisk nedtur, der i værste fald kan udløse en ny eurokrise og ende med, at Italien må opgive at være en del af euroen.​

Det er ikke drejebogen til en kommende James Bond-film, der her oprulles. Men det er den kæde af små og virkelige hændelser, der allerede har udløst enorme kursfald på alverdens børser, og som lige nu har fået børsfolket til at rette blikket stift mod et vigtigt møde i Den Europæiske Centralbank (ECB) torsdag eftermiddag: Føler centralbanken nu så stort et pres mod de europæiske økonomier, at dens nye direktør, Christine Lagarde, sænker renten og dermed slår kontra på den normalisering af pengepolitikken, der omsider var begyndt oven på den verdensomspændende finanskrise i 2008?