0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:

7 døgn med Tommaso Guzzetti: »Det værste er de mennesker, som ved, de skal dø«

Den italienske læge Tommaso Guzzetti fortæller om den seneste uge i et italiensk hospitalsvæsen, der hele tiden bliver sat på nye prøver.

Flavio Lo Scalzo/Ritzau Scanpix
Foto: Flavio Lo Scalzo/Ritzau Scanpix

Det italienske sygehusvæsen er presset til det yderste og så lidt til. Her behandles en coronapatient på sygehuset San Raffaele i Milano.

Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER
Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

En konstant frygt for smitte, mange døde patienter og et liv isoleret fra familien er blevet hverdagskost for den 55-årige plastikkirurg Tommaso Guzzetti, efter at han er trådt ind i frontlinjen på Hospital Alessandro Manzoni i byen Lecco, et af Italiens hårdest belastede coronahospitaler.​​

Politikens læsere mødte ham første gang for to uger siden, da han talte om et italiensk hospitalsvæsen i opløsning. Siden er antallet af cononasmittede og døde kun gået én vej: op. Her fortæller han om den seneste uge.

Lyden af fuglefløjt har allerede prikket til min underbevidsthed, da mit vækkeur ringer klokken 05.45. Jeg sover i gæsteværelset i vores lejlighed for at minimere smitterisikoen over for min familie. Min kone og vores to store børn på 23 og 20 sover stadig, så jeg lister ud i bad og får barberet de skægstubbe, der er vokset frem i nattens løb. Jeg spiser min sædvanlige morgenmad – cornflakes, yoghurt og et glas vand – og kører straks til hospitalet. Det tager mig kun fem minutter at komme derhen, for der er ingen biler på vejene. Ved hospitalet får jeg tjekket min temperatur ved indgangen. Jeg er o.k.

Få det store overblik for 1 kr.

Prøv den fulde adgang til Politiken.dk, apps, podcast og meget mere for kun 1 kr. De hurtigste er i gang på under 34 sekunder.

Læs mere

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Podcasts