0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:

812 døde på et døgn: Antallet af døde med corona i Spanien runder 7.000

I Spanien har mere end 800 personer for tredje dag i træk mistet livet efter smitte med coronavirus.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Baldesca Samper/Ritzau Scanpix
Foto: Baldesca Samper/Ritzau Scanpix
Internationalt

Spanien har føjet endnu 812 navne til listen over døde efter smitte med coronavirus. Det bringer det samlede antal op på 7.349 døde. Det viser en opgørelse mandag. Antallet af konstaterede tilfælde af smittede i Spanien er også steget og har nu rundet 85.000 mennesker. Heraf er over 12.000 ansatte i sundhedssektoren smittet.

Det er tredje døgn i træk, at over 800 mennesker i Spanien har mistet livet efter at være blevet smittet med coronavirus. Lørdag blev der føjet 832 døde til den samlede optælling, mens en opdatering søndag viste, at yderligere 838 havde mistede livet.

I Europa er Spanien kun overgået af Italien, hvad angår smittetilfælde og dødsfald. Italien har over 10.000 døde og knap 100.000 smittetilfælde, viser en opgørelse fra Johns Hopkins University, der følger coronasituationen tæt.

Landets hospitaler og intensivafdelinger er hårdt pressede, og det skaber stor bekymring. Tilgangen af coronapatienter er blevet beskrevet som »en tsunami«. Spanien har i forvejen indført en række strikse tiltag for at mindske spredningen af coronavirus.

Nedlukning forlænget

14. marts blev der indført en nedlukning af store dele af samfundet. Landets parlament valgte torsdag i sidste uge at forlænge nedlukningen frem til 11. april. Spaniens premierminister, den 48-årige socialdemokrat Pedro Sanchez, har sagt, at landet står over for sin værste krise siden borgerkrigen i 1930'erne.

»Kun de ældste, der kender til en borgerkrigs trængsler og eftervirkning, kan huske en kollektiv krise, der var værre end den nuværende«.

»Spaniens øvrige generationer har som fællesskab aldrig stået over for noget, der er lige så hårdt som det her«, lød det fra premierministeren, da han tidligere på måneden annoncerede den spanske nedlukning.

ritzau

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Podcasts