0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Jonathan Nackstrand/Ritzau Scanpix
Foto: Jonathan Nackstrand/Ritzau Scanpix

'Bliv hjemme hvis du er syg', står der på banneret bag cyklisten i Stockholm i går.

Den procentmæssige stigning i døde er den samme i Sverige og Danmark det seneste døgn

Nu er i alt 282 svenskere døde med virusset i kroppen.

Internationalt

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning

I Sverige er det er det seneste døgn 43 døde som følge af coronavirus, oplyser den svenske sundhedsstyrelse.

Dermed er i alt 282 svenskere døde med coronavirus i kroppen. Antallet af registrerede smittede er inden for et døgn gået op fra 4.947 til 5.466.

Torsdag er antallet af dødsfald i Danmark opgjort til 123, oplyser Statens Serum Institut. Det er 19 flere end ved seneste opgørelse onsdag.

Dermed kan både Sverige og Danmark notere en stigning i antallet af døde på 18 procent på et døgn.

Anders Tegnell, der er epidemichef i den svenske sundhedsstyrelse, oplyser, at der torsdag er indlagt cirka 400 personer på intensivafdelinger.

Tegnell sagde allerede onsdag, at kurven med døde og smittede stiger for brat lige nu. Det var efter, at dødstallet var vokset til 59 på et døgn.

Dagen efter udtrykker Tegnell bekymring for de ældre. De udgør halvdelen af de indlagte med Covid-19.

»Vi får signaler fra først og fremmest Stockholm, men også andre dele af landet, at smitten kommer ind i ældreboliger«, siger han ifølge TT.

Norge melder om få døde

Norge ligger i den anden ende i forhold til Sverige og delvist Danmark.

Her kan den norske sundhedsstyrelse torsdag melde om to døde inden for det seneste døgn.

Det bringer det samlede antal af døde efter smitte med coronavirus op på 44. Det svarer næsten til antallet af døde i Sverige inden for et døgn.

Der er indlagt 318 personer med smitte i Norge, og det er syv færre end onsdag.

Norge har reageret hurtigt på krisen.

Allerede 27. februar oplyste direktøren for den norske sundhedsstyrelse, Bjørn Guldvog, at hundredtusinder af nordmænd kunne blive smittet med coronavirus, og at det var nødvendigt at omstille hele hospitalsvæsnet til at klare sygdommen.

Det i en sådan grad, at der kunne blive behov for op mod 2000 intensivpladser på landets hospitaler, sagde han ifølge NTB.

Ritzau

Læs mere:

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Vi holder sommerferie, men der er masser...
  Vi holder sommerferie, men der er masser...

  Henter…

  Du lytter til Politiken går på sommerferie. Vi er tilbage mandag 10. august. Men vi har masser af nye lydoplevelser til din sommerferie.

  Vi har lavet en Roskilde-special til sommeren uden festivaler - det er tre afsnit, hvor du kan høre vores musikskibenter tale om tre årtier med orange musik, de ikke kan glemme.

  Så er der også Poptillægget - det udkommer det meste af juli og bruger sommeren på sit helt eget Protesttillæg om den bevægelse mod racisme og undertrykkelse, som skyller hen over verden lige nu. Hvordan den viser sig i samfundet og kulturen, kan du høre om i fem afsnit.

  I uge 29 har vi premiere på første afsnit af serien 'Elsk mig for evigt'.

  Det er en personlig historie om angsten for at blive forladt - for, at den du elsker, holder op med at elske dig. Og hvad det kan få et menneske til at gøre.

  Og har du ikke allerede hørt den, så er der også serien om skibsbranden på Scandinavian Star, der slog 158 mennesker ihjel. Her gennemgår Politiken-journalist Lars Halskov, hvis journalistik også blev til en prisbelønnet tv-serie på DR, den tragiske historie om Skandinaviens største mordgåde.

  Til sidst kan du også  tage Politikens bedste interview, portrætter og reportager med på stranden. I Politiken Longread, som udkommer senere i juli, kan du høre avisens journalister læse nogle af deres bedste artikler op.

  Hav en smuk sommer.

  Find os både i vores egen podcast-app, Politiken Podcast, og i iTunes

 • Du lytter til Politiken

  SPECIAL: Roskilde i hjertet (3): »Det var bare så uvirkeligt at man kunne dø af at være på den plads«
  SPECIAL: Roskilde i hjertet (3): »Det var bare så uvirkeligt at man kunne dø af at være på den plads«

  Henter…

  Pernille var 16 år gammel og den eneste punker i Tommerup på Fyn, hvor hun kom fra. Det var år 2000, og hun var taget til Roskilde Festival med nogle venner for at høre musik og for at blive grebet af det store fællesskab. Fredag aften stod hun Orange Scene, klar til at høre The Cure, hendes yndlingsband, da en mand trådte frem på scenen og græd. ”People have died”, sagde han.

 • Pelle Rink/Ritzau Scanpix

  Du lytter til Politiken

  3. juli: Hvorfor undersøger medierne ikke om drab på Bornholm var racistisk?
  3. juli: Hvorfor undersøger medierne ikke om drab på Bornholm var racistisk?

  Henter…

  I sidste uge døde en 28-årig mand i Nordskoven ved Rønne. Senere samme dag anholdt de to brødre, som nu sidder fængslet. De har indrømmet, at de slog manden i skoven, men nægter et overlagt drab. Den døde mand var sort, og de to anholdte er hvide. En af dem har en video liggende på Facebook, hvor man kan se, at han har et hagekors på benet. Og ifølge politiet lagde en af dem et knæ på den dræbtes hals. Ligesom da George Floyd blev dræbt af betjente i USA.

  Alligevel tror politiet ikke, at drabet handler om race. Men kan det være rigtigt? Hvorfor tror medierne på politiet? Og har Politiken gjort det godt nok?