0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:

Trump: Genåbning bliver min vigtigste beslutning nogensinde

Corona-restriktioner i USA løber i første omgang til 30. april. Trump overvejer hvornår de skal hæves.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Shannon Stapleton/Ritzau Scanpix
Foto: Shannon Stapleton/Ritzau Scanpix

En mand på cykel står på Las Vegas strip. De amerikanske corona-restriktionløber frem til 30. april. Nu overvejer Trump, hvornår de skal hæves.

Internationalt

Over en halv million mennesker i USA er i påskedagene registreret som coronasmittede. Antallet af døde er steget til over 18.600.

Præsident Donald Trump siger, at beslutningen om, hvornår det er sikkert at genåbne landet er den vigtigste, som han nogensinde har skullet tage.

Eksperter har advaret om, at antallet dødsfald under coronakrisen kan stige til over 200.000 hen over sommeren, hvis ordrerne om at blive hjemme og holde virksomheder lukket ophæves efter 30 dage.

Trump, som kæmper for at blive genvalgt ved præsidentvalget i november, har sagt, at han ønsker, at hverdagen skal vende tilbage så hurtigt som muligt.

Præsidenten fremhæver også, at der er store økonomiske omkostninger forbundet med de gældende restriktioner, som skal hindre udbredelse af Covid-19.

»Jeg skal træffe en beslutning, og jeg håber ved Gud, at det er den rigtige beslutning«, sagde den amerikanske præsident fredag til journalister.

Jeg skal træffe en beslutning, og jeg håber ved Gud, at det er den rigtige beslutning

»Det er den største beslutning, som jeg nogensinde har skullet træffe«, tilføjede han.

Fakta vil afgøre beslutning

Trump sagde, at tal fra den faktuelle udvikling vil være afgørende for, hvornår han tager det næste skridt. Da han blev bedt om at uddybe hvilke fakta peger han på sin pande og sagde »de fakta, som jeg har her«.

De gældende nye bestemmelser, som er indført, løber i første omgang frem til 30. april. Præsidenten skal afgøre, om de skal forlænges, eller om en gradvis åbning af samfundet skal indledes.

Antallet af amerikanere, som har søgt om arbejdsløshedsunderstøttelse er i de seneste tre uger steget til over 15 millioner.

Regeringen siger, at der blev nedlagt 701.000 job i marts. Det er det største antal nedlagte stillinger siden Depressionen i 1930'erne.

Samtidig har det markeret afslutningen på det største beskæftigelsesboom i USA's historie, som begyndte sidst i 2010.

I New York sagde borgmester Bill de Blasio lørdag, at storbyens skoler vil forblive lukkede resten af skoleåret på grund af coronakrisen.