0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Jonathan Nackstrand/Ritzau Scanpix
Foto: Jonathan Nackstrand/Ritzau Scanpix

Vask hænder står der på døren til en restaurant i Stockholm, hvor man også kan se en tegning af landets statsvirolog, Anders Tegnell.

Sverige runder 4.000 døde med corona - Danmark har 563

Antallet døde i Danmark stiger til 563 efter yderligere et dødsfald.

Internationalt

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning

Antallet af registrerede dødsfald med coronasmitte i Sverige runder 4.000. Tallet er mandag på 4.029. Det er en stigning på 31 siden seneste registrering søndag. Det oplyser de svenske sundhedsmyndigheder.

Der er blevet påvist coronasmitte hos 33.843 personer i Sverige.

Dødstallet per 100.000 indbyggere er nu på 40. Det er langt over niveauet i Sveriges nabolande.

Statsepidemiolog Anders Tegnell hæfter sig dog ved, at det går den rigtige vej for antallet af indlagte på intensivafdelinger.

»Betydeligt færre er nu indlagt på intensivafdelinger med coronavirus, og en af de indlagte er i bedring«, siger han.

I alt er der 1.957 personer, som har fået eller som får intensiv behandling for coronavirus.

Tegnell fremhæver, at der også er en positiv udvikling i Sverige med fald i antallet af bekræftede tilfælde på plejehjem og færre dødsfald med coronasmitte på plejehjem.

Antallet af registrerede coronasmittede på plejehjem er faldet fra 400 nye tilfælde per uge til 60-70 tilfælde per uge.

Anders Tegnell understreger, at der fortsat er stort pres på intensivafdelinger trods faldet i antallet af indlæggelser.

Yderligere én død i Danmark

Antallet af døde med coronavirus i Danmark er steget med én til 563, og samtidig er der det laveste antal nye daglige smittetilfælde siden midten af marts.

Det oplyser Statens Serum Institut.

Der er registreret 27 nye tilfælde med coronavirus i mandagens opgørelse. Det er det laveste antal daglige nye tilfælde siden 14. marts.

Det lave tal skal ses i lyset af, at der bliver testet langt flere nu end i starten af epidemien. Fra denne uge kan alle voksne få en test, selv om de ikke har symptomer for coronavirus.

Samtidig er antallet af indlæggelser med coronasmittede steget med én fra søndag til mandag. Samlet er 116 indlagt på landets sygehuse.

Antallet af patienter på intensiv og i respirator er begge faldet med en enkelt til henholdsvis 20 og 16.

De seneste uger har der været stigning i antallet af indlæggelser i mandagens tal, hvilket hænger sammen med, at der bliver udskrevet færre patienter i weekenden.

Da opgørelserne foretages klokken otte om morgenen, siger de mest om dagen før.

Et fald i indlæggelser mandag vil derfor komme til udtryk i opdateringen tirsdag.

Antallet af indlæggelser har overordnet været faldende siden begyndelsen af april og er i øjeblikket på det laveste niveau siden 17. marts.

Ritzau

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Pelle Rink/Ritzau Scanpix

  Du lytter til Politiken

  3. juli: Hvorfor undersøger medierne ikke om drab på Bornholm var racistisk?
  3. juli: Hvorfor undersøger medierne ikke om drab på Bornholm var racistisk?

  Henter…

  I sidste uge døde en 28-årig mand i Nordskoven ved Rønne. Senere samme dag anholdt de to brødre, som nu sidder fængslet. De har indrømmet, at de slog manden i skoven, men nægter et overlagt drab. Den døde mand var sort, og de to anholdte er hvide. En af dem har en video liggende på Facebook, hvor man kan se, at han har et hagekors på benet. Og ifølge politiet lagde en af dem et knæ på den dræbtes hals. Ligesom da George Floyd blev dræbt af betjente i USA.

  Alligevel tror politiet ikke, at drabet handler om race. Men kan det være rigtigt? Hvorfor tror medierne på politiet? Og har Politiken gjort det godt nok?

 • Brendan Smialowski/Ritzau Scanpix

  Du lytter til Politiken

  2. juli: Jagten på hende, der skal stå ved siden af Joe Biden
  2. juli: Jagten på hende, der skal stå ved siden af Joe Biden

  Henter…

  Joe Biden er favorit til at vinde det amerikanske valg til november, og foran ham venter en lang og beskidt valgkamp. Inden for den næste måned skal han vælge sin vicepræsidentkandidat. Og den beslutning er endnu vigtigere for Biden, end den har været for andre kandidater.

 • Claus Nørregaard/POLITIKEN

  Mafiaen og andre kriminelle tjener masser af penge på matchfixing. Men i Danmark bliver man sjældent straffet når man arrangerer resultatet af en fodboldkamp, også selvom politiet har undersøgt en stribe sager. Men hvorfor sker der ikke noget, når man snyder?

Forsiden