0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:

Stig Engström ses til venstre i selskab med venner. At tilhøre partiet Moderatarna og have en militær baggrund var fællesnævner for inderkredsen. Privatfoto.

Skandiamandens ekskone: Jeg kan kun se, at Palmemordet bliver opklaret, hvis en eller anden, der stadig lever, sladrer

Det viser sig, at en af Stig Engströms nærmeste venner er en ivrig våbensamler med blandt andet tilladelse til hele 37 revolvere. Og at han selv var en trænet pistolskytte.

FOR ABONNENTER

Gennem min videre efterforskning fik jeg et bedre overblik over samlingen, som også omfattede geværer, bajonetter, ammunition, uniformer og medaljer. Det blev ekstra interessant, da en person nævnte, at samleren havde en særlig interesse for »amerikanske politirevolvere«. Kombinationen af magnumrevolvere og ammunition af en type, der kan trænge igennem metal, anvendte amerikansk politi til at standse forbrydere i bil ved – i bedste fald – at skyde motorerne i stykker. Det er denne type våben, Palme-efterforskerne har søgt efter gennem alle årene.

For kun 39 kr. om ugen kan du …

… læse denne artikel, få adgang til resten af politiken.dk og få avisen hjem til morgenkaffen de næste 10 lørdage.

Kom i gang nu

Annonce