0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:

    Alt om Præsident­valg i USA

Ydmygelsen af Xi Jinping under firedagesbesøget i Xinjiang blev skæbnesvangert for indbyggerne

Det kinesiske styre frygter, at islamistisk terror og separatisme i Xinjiang kan få hele Kina til at gå i opløsning. Derfor er regionen i dag det mest overvågede område i verden.

Suzanne Plunkett/AP
Foto: Suzanne Plunkett/AP

Den kinesiske præsident, Xi Jinping, slår hårdt ned på muslimerne i Xijiang, fordi han frygter, at regionen kan blive et nyt Afghanistan.

Internationalt

Rædslerne bliver gengivet i en ny kinesisk dokumentarfilm.

Det var nat, og Peridam Xudaberde var ligesom resten af familien gået i seng. Men pludselig vågnede hun, ved at islamistiske og antikinesiske terrorister trængte ind i familiens hus. De fremmede mænd slog ring om hendes far, fordi han var politimand og dermed arbejdede for den kinesiske stat, og begyndte at stikke ham med knive.

»Min far blev flænset med over 30 stik, og hans krop blev skåret i flere stykker«, siger Peridam Xudaberde i filmen og bryder grædende sammen foran kameraet.

Få det store overblik for 1 kr.

Prøv den fulde adgang til Politiken.dk, apps, podcast og meget mere for kun 1 kr. De hurtigste er i gang på under 34 sekunder.

Læs mere

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts