0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Cesar Von Bancels/Ritzau Scanpix
Foto: Cesar Von Bancels/Ritzau Scanpix

Den afgående sundhedsministers indrømmelse fik chilenerne til at måbe

Stor ulighed har fået corona til at sprede sig vildt i Latinamerika.

FOR ABONNENTER

Da syge mennesker døde på gaden, og ligene begyndte at hobe sig op i Ecuadors store havneby Guayaquil, kiggede resten af Latinamerika med rædsel på scenariet. Situationen lignede noget fra en rystende science fiction-film, og folk spurgte sig selv, om det var, hvad alle regionens lande med deres svage sundhedssystemer kunne se frem til.

Covid-19 tog Guayaquil på sengen. De døde lå i dagevis i deres hjem, mens deres endnu raske pårørende sov på gaden af skræk for at blive smittet. Hospitalerne var slet ikke forberedt på så mange syge, der var henvist til at ligge på gulvet eller på gaden udenfor. Der var hverken kister nok til de døde eller tilstrækkeligt med masker til de raske. Byen blev et skrækeksempel på, hvor galt det kan gå.

Så slemt ser det heldigvis ikke ud i resten af Latinamerika, men det er alvorligt nok. Hele det amerikanske kontinent er blevet et nyt epicenter for coronavirus, og der er ingen tegn på, at kurven er på vej til at knække.

»Det går rigtig skidt i Latinamerika af flere grunde«, siger den regionale chef for FN’s udviklingsprogram UNDP, Luis Felipe López-Calva.

Få det store overblik for 1 kr.

Prøv den fulde adgang til Politiken.dk, apps, podcast og meget mere for kun 1 kr. De hurtigste er i gang på under 34 sekunder.

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden