0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Sergio Flores/Ritzau Scanpix
Foto: Sergio Flores/Ritzau Scanpix

Texanere protesterer højlydt mod obligatorisk maskepåbud.

Guvernør vender på en tallerken og indfører maskekrav efter rigtig dårlig coronadag

Texas har som andre delstater i USA genindført en række restriktioner for at bremse genopblussen af corona.

Internationalt

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning

Den amerikanske delstat Texas udsteder en ordre om, at alle borgere i amter med mere end 20 virustilfælde skal bære ansigtsmaske i det offentlige rum.

Det oplyser guvernøren i Texas, Greg Abbott, torsdag i en erklæring.

»Vi kan fortsat holde vores forretninger åbne og holde gang i økonomien, så borgere kan tjene deres løn. Men det kræver, at alle gør en indsats for at beskytte hinanden«, siger guvernøren i erklæringen.

Abbott har også givet lokale myndigheder beføjelse til at begrænse forsamlinger på mere end ti personer i Texas. Borgere skal desuden holde minimum to meters afstand til hinanden, lyder det videre i erklæringen.

»Begrænsningen af større forsamling vil styrke Texas' evne til at kontrollere dette virus og holde borgere sikre«, siger Abbot.

Meldingen kommer efter en stigning i antallet af coronasmittede de seneste dage og blot få dage inden 4. juli, som er USA's nationaldag.

Rekordhøjt antal smittede

Det seneste døgn har Texas registreret et rekordhøjt antal af dagligt smittede med coronavirus, hvor der er bekræftet 8.076 nye tilfælde.

I alt har Texas registreret mere end 175.000 smittetilfælde, og 2.503 coronapatienter har mistet livet.

Indtil nu har guvernøren undladt at udstede ordre om ansigtsmaske trods opfordringer fra lokale ledere i delstaten.

I forvejen havde flere af de hårdest ramte amter i Texas opfordret borgere til at blive hjemme så vidt muligt.

Texas har som en del andre delstater i USA genindført en række restriktioner for at bremse en genopblussen af smittespredning.

Det samme har myndigheder i andre befolkningsrige delstater som Californien og Florida gjort.

USA er med afstand det land i verden, der er hårdest ramt af coronavirus målt på antal registrerede smittede og dødsfald.

USA har registreret mere end 2,7 millioner smittetilfælde, og over 128.000 er døde med coronavirus.

ritzau

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Pelle Rink/Ritzau Scanpix

  Du lytter til Politiken

  3. juli: Hvorfor undersøger medierne ikke om drab på Bornholm var racistisk?
  3. juli: Hvorfor undersøger medierne ikke om drab på Bornholm var racistisk?

  Henter…

  I sidste uge døde en 28-årig mand i Nordskoven ved Rønne. Senere samme dag anholdt de to brødre, som nu sidder fængslet. De har indrømmet, at de slog manden i skoven, men nægter et overlagt drab. Den døde mand var sort, og de to anholdte er hvide. En af dem har en video liggende på Facebook, hvor man kan se, at han har et hagekors på benet. Og ifølge politiet lagde en af dem et knæ på den dræbtes hals. Ligesom da George Floyd blev dræbt af betjente i USA.

  Alligevel tror politiet ikke, at drabet handler om race. Men kan det være rigtigt? Hvorfor tror medierne på politiet? Og har Politiken gjort det godt nok?

 • Brendan Smialowski/Ritzau Scanpix

  Du lytter til Politiken

  2. juli: Jagten på hende, der skal stå ved siden af Joe Biden
  2. juli: Jagten på hende, der skal stå ved siden af Joe Biden

  Henter…

  Joe Biden er favorit til at vinde det amerikanske valg til november, og foran ham venter en lang og beskidt valgkamp. Inden for den næste måned skal han vælge sin vicepræsidentkandidat. Og den beslutning er endnu vigtigere for Biden, end den har været for andre kandidater.

 • Claus Nørregaard/POLITIKEN

  Mafiaen og andre kriminelle tjener masser af penge på matchfixing. Men i Danmark bliver man sjældent straffet når man arrangerer resultatet af en fodboldkamp, også selvom politiet har undersøgt en stribe sager. Men hvorfor sker der ikke noget, når man snyder?