0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Maria Alejandra Cardona/Ritzau Scanpix
Foto: Maria Alejandra Cardona/Ritzau Scanpix

Emergency Medical En patient ankommer til et hospital i Miami, Florida, der er hårdt ramt af corona-epidemien.

Florida sætter dyster rekord for flest døde

Både Florida, Alabama og North Carolina har tirsdag registreret hidtil flest coronadødsfald på et døgn.

Internationalt

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning

Flere amerikanske delstater slår tirsdag lokal tid en dyster rekord for hidtil flest coronarelaterede dødsfald på et døgn.

Det gælder for både Florida, Alabama og North Carolina, skriver nyhedsbureauet Reuters.

De høje dødstal kommer, efter at smittetallene i USA er begyndt at stige markant igen i flere delstater i USA, i forbindelse med at byerne er begyndt at genåbne.

Myndighederne i Florida, der er blevet et af de nye epicentre i USA for coronavirusset, melder tirsdag om 133 nye dødsfald.

Den tidligere rekord lød på 120, og i alt er over 4500 døde med coronavirusset i delstaten.

»Vi må fortsætte med at gøre vores for at sikre de mest sårbare i Florida og undgå aflukkede rum, tætpakkede områder og omgivelser med tæt kontakt«, skriver Floridas guvernør, Ron DeSantis, på Twitter.

»At beskytte de ældre og dem med sundhedsproblemer er vores topprioritet, skriver han.

Alabama melder om 40 nye dødsfald, og North Carolina har registreret 35 nye dødsfald, hvilket bringer begge delstaters samlede dødstal over 1100.

USA har de seneste seks uger oplevet i stigning i antallet af nye daglige smittetilfælde, særligt i de sydlige og vestlige delstater.

Tirsdag slog Texas rekord for flest nye smittetilfælde på en dag med 10.745.

Over 136.000 døde

USA er det land med flest registrerede coronarelaterede dødsfald og flest smittetilfælde viser en opgørelse fra Johns Hopkins University.

3,4 millioner er meldt smittede, hvoraf lidt over en million er meldt raske, mens lidt over 136.000 er døde.

Målt på smittede og døde per indbygger har USA niendeflest smittede og syvendeflest døde på globalt plan, hvis man fraregner småstater som San Marino og Andorra. Det viser en opgørelse fra statistikhjemmesiden worldometers.info.

Til sammenligning har Danmark registreret 10,5 dødsfald per 100.000 indbygger, mens USA har 42,4.

ritzau

Læs mere:

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Pelle Rink/Ritzau Scanpix

  Du lytter til Politiken

  3. juli: Hvorfor undersøger medierne ikke om drab på Bornholm var racistisk?
  3. juli: Hvorfor undersøger medierne ikke om drab på Bornholm var racistisk?

  Henter…

  I sidste uge døde en 28-årig mand i Nordskoven ved Rønne. Senere samme dag anholdt de to brødre, som nu sidder fængslet. De har indrømmet, at de slog manden i skoven, men nægter et overlagt drab. Den døde mand var sort, og de to anholdte er hvide. En af dem har en video liggende på Facebook, hvor man kan se, at han har et hagekors på benet. Og ifølge politiet lagde en af dem et knæ på den dræbtes hals. Ligesom da George Floyd blev dræbt af betjente i USA.

  Alligevel tror politiet ikke, at drabet handler om race. Men kan det være rigtigt? Hvorfor tror medierne på politiet? Og har Politiken gjort det godt nok?

 • Brendan Smialowski/Ritzau Scanpix

  Du lytter til Politiken

  2. juli: Jagten på hende, der skal stå ved siden af Joe Biden
  2. juli: Jagten på hende, der skal stå ved siden af Joe Biden

  Henter…

  Joe Biden er favorit til at vinde det amerikanske valg til november, og foran ham venter en lang og beskidt valgkamp. Inden for den næste måned skal han vælge sin vicepræsidentkandidat. Og den beslutning er endnu vigtigere for Biden, end den har været for andre kandidater.

 • Claus Nørregaard/POLITIKEN

  Mafiaen og andre kriminelle tjener masser af penge på matchfixing. Men i Danmark bliver man sjældent straffet når man arrangerer resultatet af en fodboldkamp, også selvom politiet har undersøgt en stribe sager. Men hvorfor sker der ikke noget, når man snyder?