0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:

Ikke siden april er så mange mennesker døde med corona i løbet af et enkelt døgn

9753 coronasmittede personer har mistet livet på et døgn. Det er det højeste daglige antal i knap tre måneder.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Douglas Magno/Ritzau Scanpix
Foto: Douglas Magno/Ritzau Scanpix

Brasilien er et af de lande, hvor epidemien raser med voldsom styrke.

Internationalt

Verdenssundhedsorganisationen (WHO) registrerer inden for det seneste døgn ny global smitterekord under hele pandemien og det højeste antal døde siden 30. april.

Det skriver nyhedsbureauet Reuters fredag aften.

WHO har registreret 284.196 personer smittet med coronavirusset i løbet af 24 timer, hvilket er det højeste antal på et døgn, siden pandemien brød ud.

Tidligere var det højeste daglige smittetal 259.848 personer, som blev registreret 18. juli.

9.753 personer smittet med virusset har mistet livet på et døgn. Det er det højeste antal siden 30. april, hvor man på 24 timer registrerede 9797 coronarelaterede dødsfald.

Det er især USA, Brasilien, Indien og Sydafrika, der har de fleste nye smittetilfælde.

Det er i tråd med den globale udvikling i den seneste tid, hvor USA blandt andet rundede fire millioner smittede personer torsdag.

Reuters fører selv regnskab med antallet af smittede. Ifølge Reuters tog det 98 dage fra det første registrerede smittetilfælde i USA 21. januar, før landet ramte en million tilfælde.

Til sammenligning tog det 16 dage at nå fra tre millioner til fire millioner tilfælde ifølge Reuters' opgørelse.

USA er det land i verden, der har bekræftet flest smittetilfælde. Brasilien er nummer to på listen med godt 2,3 millioner bekræftede tilfælde. Globalt er der registreret 15,5 millioner smittetilfælde.

I hele juli har det daglige globale dødstal relateret til coronavirus ifølge WHO ligget på 5000 personer i gennemsnit. Tallet var i juni 4600.

WHO har torsdag registreret 69.641 nye smittetilfælde i USA, 67.860 i Brasilien, 49.310 i Indien og 13.104 i Sydafrika.

USA har ifølge hjemmesiden statista.com 440 dødsfald blandt coronasmittede per en million indbyggere, mens Brasilien har 401 og Danmark 105.

Opgjort på den måde er Belgien det større land, der relativt set er hårdest ramt med 860 døde per en million indbyggere. På de følgende pladser kommer Storbritannien, Spanien, Italien og Sverige.

Hvis man ser bort fra lande med mindre end én million indbyggere, ligger USA og Brasilien på henholdsvis 9.- og 10.-pladsen på listen over lande med flest døde i forhold til befolkningens størrelse. Her er Danmark på 29.-pladsen.

ritzau

Annonce

Læs mere