0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:

    Alt om Præsident­valg i USA

Boris Johnson efter kritik: Måske kunne krisen være håndteret anderledes

Regeringen hæftede sig »som lim« til eksperternes ord og forstod ikke virusset i begyndelsen, siger Johnson.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Jeremy Selwyn/Ritzau Scanpix
Foto: Jeremy Selwyn/Ritzau Scanpix

Boris Johnson har i løbet af coronakrisen fået skarp kritik for sin håndtering af den. Blandt andet på grund af en langsom udrulning af test.

Internationalt

Den britiske premierminister, Boris Johnson, erkender, at der kan være ting, han kunne have gjort anderledes i håndteringen af coronakrisen.

Det siger Johnson fredag.

»Måske er der ting, som vi kunne have gjort anderledes, og naturligvis vil der være tid til at forstå, helt præcist hvad vi kunne have gjort eller gjort anderledes«, siger han til BBC.

Boris Johnson har lovet at indlede en undersøgelse af sin håndtering af krisen.

Johnson har fået skarp kritik for sin håndtering af pandemien. Kritikere peger på de over 45.000 coronarelaterede dødsfald i Storbritannien, den langsomme udrulning af test samt den sene nedlukning i forhold til mange andre lande.

En rådgiver fra den britiske regerings videnskabelige ekspertgruppe har tidligere vurderet, at dødstallet kunne være blevet halveret, hvis Storbritannien var gået i lockdown en uge tidligere.

Boris Johnson understreger, at regeringen hæftede sig »som lim« til eksperternes ord.

Tilbud om vaccine i år

I samme ombæring siger han, at den største udfordring, som regeringen ikke forstod i begyndelsen af pandemien, var omfanget af den symptomfri smitte mellem mennesker.

»Covid-19 var noget, som var nyt, og som vi ikke forstod på den måde, vi havde ønsket i løbet af de første uger og måneder«, tilføjer Boris Johnson.

Fredag meddelte den britiske regering, at 30 millioner mennesker i England vil få tilbudt en influenzavaccine i år.

Det sker i et forsøg på at mindske presset på det britiske sundhedsvæsen, NHS, i tilfælde af at der sker en stigning i antallet af smittede med coronavirus i løbet af efteråret og vinteren, skriver BBC.

Ligeledes fredag trådte en ny lov i kraft i England. Loven gør det obligatorisk at bære mundbind i alle indkøbscentre, detailforretninger og takeawayrestauranter for at begrænse spredningen af coronavirus.

Bærer folk ikke mundbind, kan det resultere i en bøde på op til 100 pund svarende til cirka 825 kroner.

ritzau

Læs mere:

Annonce

Læs mere