0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:

Tyske læger: Putin-kritiker blev formentlig forgiftet

Da ingen sikkert kan sige, om der er tale om giftangreb, er beskyttelse nødvendig, siger kansler Angela Merkels talsmand.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Tatyana Makeyeva/Ritzau Scanpix
Foto: Tatyana Makeyeva/Ritzau Scanpix
Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Tyske myndigheder oplyser mandag, at den russiske oppositionspolitiker Aleksej Navalnyj beskyttes af vagter på et hospital i Berlin. Det sker, efter at læger er nået frem til, at den fremtrædende Putin-kritiker sandsynligvis blev forgiftet, da han var på valgkampagne i Sibirien, siger forbundskansler Angela Merkels talsmand, Steffen Seibert.

Navalnyj faldt om på et fly under en indenrigsflyvning torsdag i sidste uge efter at have drukket te, som hans allierede mener, var forgiftet. Han blev lørdag fløjet til et hospital i Berlin for at blive behandlet på universitetssygehuset Charite.

»Mistanken er, at Navalnyj blev forgiftet, da der i den nylige russiske historie desværre har været adskillige af sådanne formodede sager«, siger Merkels cheftalsmand.

»Da ingen kan sige med sikkerhed, om der var tale om et giftangreb, er beskyttelse nødvendig«.

Læger fra Charité-hospitalet bekræfter mandag eftermiddag, at Navalnyj formentlig blev forgiftet.

»Et hold af læger har undersøgt patienten grundigt efter hans ankomst. De kliniske resultater indikerer forgiftning«, lyder det i en erklæring fra hospitalet.

Ifølge lægerne er det for tidligt at sige noget om, hvorvidt Navalnyj kommer sig fuldt ud efter den formodede forgiftning.

»Udfaldet af sygdommen forbliver usikker, og seneffekter, især på nervesystemet, kan ikke udelukkes«.

Russiske læger: Ingen spor efter gift

Den russiske regering har ikke umiddelbart fremsat kommentarer til den tyske regerings erklæring. Men relationerne mellem Rusland og EU kan blive yderligere forværret.

Russiske læger sagde tidligere mandag, at de ikke på nogen måde var under pres fra nogen myndighed, da de behandlede Navalnyj. De siger samtidig, at de ikke fandt spor efter gift i hans system.

»Vi reddede hans liv ved en stor indsats og meget arbejde«, sagde cheflæge Alexander Murakhovskyj på hospitalet i Omsk i Sibirien, hvor Navalnyj først blev indlagt efter at være faldet om.

»Hvis vi havde fundet spor efter en eller anden gift, og dette var blevet bekræftet, ville det have været meget lettere for os. Så ville der være tale om en klar diagnose og en velkendt behandling«, sagde en anden overordnet læge på hospitalet, Anatolij Kalinitjenko.

Lægerne på hospitalet i Omsk diagnosticerede Navalnyj med en stofskiftesygdom, som ifølge dem kunne skyldes lavt blodsukker.

Aleksej Navalnyj er Ruslands mest prominente oppositionspolitiker og har stået bag en række afsløringer af korruption blandt præsident Vladimir Putins støtter.

ritzau

Læs mere:

Annonce

Læs mere