0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:

Laura er vokset til en ekstremt farlig kategori 4-orkan

Op mod en halv million mennesker er blevet evakueret i delstaterne Texas og Louisiana forud for styrket orkan.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Kathleen Flynn/Ritzau Scanpix
Foto: Kathleen Flynn/Ritzau Scanpix

Folk forbereder sig på orkanen Laura i St. Raymond Church. Orkanen har styrket sig til en kategori 4, som er det næsthøjeste trin på skalaen. Ved midnat natten mellem onsdag og torsdag lokal tid forventes orkanen at gå i land ved de amerikanske delstater Texas og Louisiana.

Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Orkanen Laura har taget til i styrke onsdag i Den Mexicanske Golf ved USA og betegnes nu som en »ekstremt farlig« kategori 4-orkan.

Kategori 4 er det næsthøjeste niveau for orkaner.

Ved midnat natten mellem onsdag og torsdag lokal tid forventes orkanen at gå i land ved de amerikanske delstater Texas og Louisiana. Her er op mod en halv million mennesker blevet evakueret. Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

»Der er ikke meget tid tilbage til at nå at beskytte liv og ejendele«, advarer USA's Nationale Orkancenter (NHC) onsdag på Twitter.

Orkanen forventes at medføre kraftig regn og vinde på 230 kilometer i timen, der potentielt kan bringe havvand 48 kilometer ind i landet og skabe store ødelæggelser.

Evakueringen af borgere i Texas har medført lange køer på motorvejene og fyldte hoteller. Borgere vil undgå de krisecentre, der er blevet oprettet, da de frygter spredning af coronavirus, skriver Reuters.

Raser i Den Mexicanske Golf

Texas er den tredjehårdest ramte delstat i USA målt på antallet af smittede med coronavirus. Delstaten har registreret over 600.000 smittede siden pandemiens begyndelse, viser tal fra Johns Hopkins University.

Onsdag eftermiddag lokal tid raser orkanen over en olieplatform i Den Mexicanske Golf ved USA.

Olieplatformen blev forinden evakueret, mens orkanen har retning mod flere platforme i bugten, skriver Reuters.

Sæsonen for orkaner i Atlanterhavet, der løber frem til november, kan blive en af de værste nogensinde i år. NHC har varslet, at 25 navngivne storme kan ramme, hvilket er rekordhøjt. Laura er den 12. indtil videre, skriver AFP.

Af de 25 varslede atlantiske storme forventes 11 af dem at blive til orkaner, og seks af dem kan blive til særligt store orkaner med vinde på op til 178 kilometer i timen, lyder det.

ritzau

Annonce

Læs mere