0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Martin Lehmann
Foto: Martin Lehmann

Ulasteligt klædt stævner Friis Arne Petersen ud på sin sidste tjenesterejse efter 42 i udenrigstjenesten. En færgetur fra Rostock til Gedser.

Danmarks afgående ambassadør i Tyskland: »Når en stor avis som Süddeutsche Zeitung laver en overskrift som ’Bananrepublik Danmark’, bliver man da overrasket«

Efter 42 år som topdiplomat og ambassadørposter i USA, Kina og Tyskland sejlede Friis Arne Petersen hjem til Danmark med troen på, at der findes realistiske løsninger på de største problemer, men også med bekymringer over Kina, de små ambassaders fremtid og udenrigspolitikkens placering.

FOR ABONNENTER

»Man skal ikke se på historien med nutidens blik«, siger han og sætter sig tilbage på en plastikstol på færgedækket, klar til at snakke videre om den aktuelle storpolitik, han hellere fortæller om end sit eget liv som topdiplomat for hele 12 udenrigsministre op gennem årene. Men han kommer til at savne Berlin og udenrigstjenesten.

Politiken.dk i 3 måneder - kun 299 kr.

Læs hele artiklen nu

Køb abonnement

    Alt om Valg i Tyskland

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce