0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:

Smitten vokser dramatisk, men nu skifter Europa taktik

De europæiske regeringer forsøger med mundbind og målrettede, lokale nedlukninger at bremse den nye smittebølge uden at lamme økonomien som i foråret.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Oli Scarff/Ritzau Scanpix
Foto: Oli Scarff/Ritzau Scanpix
Internationalt

En ny bølge af coronasmitte tager fart hen over Europa, og denne gang forsøger de europæiske regeringer at bremse den uden at gentage forårets bredtfavnende nedlukninger af butikker, skoler og arbejdspladser.

I stedet for den store hammer målretter regeringerne typisk denne gang tiltagene mod de områder og befolkningsgrupper, der er særligt ramt. Lige nu er det i mange lande særligt børn og unge. Dermed håber man at undgå en ny økonomisk nedtur og nye hjælpepakker, der vil slå bunden ud af statskasserne, samtidig med at man belaster de coronatrætte borgere mindst muligt.

Det er den helt rigtige strategi, vurderer Kristian Lauta, der er lektor i jura ved Københavns Universitet og følger de europæiske landes coronatiltag som medlem af en corona-task-force nedsat af fagforeningen Djøf.

»I foråret valgte de europæiske lande med en ekstrem forsigtighed at lukke markant ned, men nu går man meget mere proportionelt og nødvendighedsbaseret til det. Det giver sindssygt god mening. Vi ved meget mere om, hvordan den her virus udvikler sig, og dermed hvilke sektorer, vi skal slå ned på«, siger Kristian Lauta.

Den europæiske chef for verdenssundhedsorganisationen WHO, Hans Kluge, advarede torsdag om en »meget alvorlig« genopblussen af smittetilfælde på tværs af kontinentet, hvor de ugentlige registrerede smittetal overstiger dem fra marts, men han understregede netop, at smitten vil kunne bremses af lokale frem for nationale tiltag.

Læs artiklen nu, og få Politiken i 30 dage

Få adgang til hele Politikens digitale univers nu for kun 1 kr.

Læs videre nu

Annonce

Læs mere