0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:

    Alt om Præsident­valg i USA

»Jeg har aldrig set noget så groft«: Brev fra Trump til fattige amerikanere vækker forargelse

Modtagere af fødevarehjælp får også et brev fra USA’s præsident.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Mandel Ngan/Ritzau Scanpix
Foto: Mandel Ngan/Ritzau Scanpix

Donald Trump fotograferet ved et vælgermøde i Minnesota i går.

Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Donald Trump og hans regering kræver, at der følger et personligt brev med fra den amerikanske præsident i fødevarepakker, der bliver uddelt til nødlidende familier i landet.

Det skriver onlinemediet Politico.

Mange af de organisationer, der er med til at uddele den føderale hjælp, ser brevet fra Trump som langt over stregen, kort før at vælgerne skal pege på deres foretrukne præsident. Det sker 3. november.

»I de 30 år, hvor jeg har udført dette arbejde, har jeg aldrig set noget så groft før«, siger Lisa Hamler-Fugitt, der leder en sammenslutning af fødevarebanker i delstaten Ohio.

USA’s landbrugsministeriums program til fire milliarder dollar - Farmers to Families Food Box Program - har siden maj uddelt 100 millioner kasser med fødevarer til USA’s mest trængende.

Fødevarerne er opkøbt for føderale penge.

Præsidentens datter skulle have fået ideen

»Kære familie«, starter det personlige brev fra Trump, der er lagt ned i hver kasse. Både på engelsk og spansk.

»Som præsident er det min højeste prioritet at sørge for vore borgeres sundhed og velvære«, fortsætter det, inden modtagerne længere ned i brevet opfordres til at vaske hænder og holde sig hjemme, hvis de føler sig syge.

»Dig og dine kære er skattede medlemmer af vores storslåede amerikanske familie«, lyder det, inden brevet afsluttes med Trumps underskrift.

Landbrugsministeriet afviser kategorisk, at brevet har et politisk formål.

Tv-stationen Fox News har tidligere rapporteret, at det er Ivanka Trump, præsidentens datter, der er kommet på ideen med brevet.

Brevet fra Trump begyndte man gradvist at lægge i fødevarekasserne for et par måneder siden.

»Der er helt klare spørgsmål, som må stilles: om organisationer, der fordeler fødevarehjælp, ud fra etiske overvejelser kan distribuere et sådant budskab med et valg under opsejling om få uger«, skriver Susannah Morgan, der leder en fødevarebank i Oregon.

Hendes organisation vil ikke længere deltage i fordelingen af den føderale hjælp.

ritzau

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Podcasts

Annonce

Forsiden