0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:

Nytårstilbud: Følg med i Politiken hele året for kun 2021,- Køb nu

Mette Frederiksen er utilfreds i Bruxelles: Det her møde burde ikke være afholdt fysisk

Nogle EU-topmøder bør stadig holdes fysisk. Men ugens topmøde burde være på video, mener Mette Frederiksen.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Pool/Ritzau Scanpix
Foto: Pool/Ritzau Scanpix

Mette Frederiksen er utilfreds med, at hun fysisk skulle rejse til Bruxelles.

Internationalt

Det EU-topmøde, der finder sted torsdag og fredag i Bruxelles, burde ifølge statsministeren slet ikke være afholdt.

Det skulle i stedet have været en videokonference, hvor stats- og regeringscheferne sad hjemme på grund af de stigende smittetal over hele Europa.

»Dette møde burde være afholdt som videokonference. Jeg har ad flere omgange foreslået at afholde videokonferencer i stedet for at mødes fysisk«, siger statsministeren, da hun ankommer i en lufthavn uden for Bruxelles.

En balance

Det betyder ikke, at statsministeren er imod alle fysiske topmøder i EU. Det handler ifølge hende om, hvad der er på dagsordenen.

»Det er altid en balance. Jeg tror ikke, at vi i juli måned havde nået en aftale om et flerårigt budget og en kæmpe stor genopretningsfond. Der er nogle diskussioner, hvor man skal bringes lidt tættere på hinanden. Og så er der andre møder, hvor man kan klare det på en videokonference«, siger hun.

EU’s stats- og regeringschefer holdt flere videomøder i foråret. Men i juli var de igen samlet i EU-hovedkvarteret i Bruxelles til maratonforhandlinger om budgettet.

Det skete dog - og sker også i dag - under stærkt skærpede sikkerhedsforanstaltninger. Blandt andet mødes de i et stort lokale med langt afstand mellem deltagerne.

ritzau

Læs mere:

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Podcasts