0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:

Borgerne i Oslo afskæres fra at købe vin og alkohol resten af januar

Butikker, sportsanlæg, biografer beordres lukket i Oslo-region efter smitteudbrud. Gælder også Vinmonopolet.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Staff/Ritzau Scanpix
Foto: Staff/Ritzau Scanpix

Indbyggerne i Oslo-regionen må undvære vin og alkohol resten af måneden. Myndighederne har lukket Vinmonopolet, der har eneret til at sælge vin og alkohol.

Internationalt

Norge har længe ligget lavt i antal af smittede og døde med coronavirus. Men et smitteudbrud med den britiske variant af covid-19 har lørdag fået myndighederne til at slå alarm i Oslo-regionen. Alle butikker og butikscentre er beordret lukket fra klokken 12 lørdag. Kun fødevarebutikker, apoteker og benzinstationer må holde åbent. Det oplyser sundhedsministeriet i Oslo. Restriktionerne gælder foreløbigt til 31. januar. Det omfatter 10 kommuner i regionen.

Et ukontrolleret udbrud af den britiske virusvariant førte fredag til, at kommunen Nordre Follo i hovedstadsområdet blev lukket ned. Her blev børnehaver og skoler også lukket, og det vil de foreløbig være til onsdag. Der bor 60.000 mennesker i Nordre Follo. Der er stor trafik gennem kommunen fra nabokommunerne. Den muterede britiske variant kan have været i omløb i flere dage.

Det er nyt for Norge, men varianten har allerede et stykke tid været kendt i Danmark. Den britiske variant anses for at være en del mere smitsom end den hidtidige smitte mede covid-19.

»Dette er en meget alvorlig situation, og vi må gøre det, vi kan for at standse udbruddet«, siger sundhedsminister Bent Høie.

»Hvis virusmutationen spreder sig i Oslo, vil det være meget vanskeligt at forhindre spredningen til resten af landet. Regeringen indfører derfor kraftige tiltag i 10 kommuner«, siger han.

Ud over butikker skal blandt andet serveringssteder, træningscentre, biblioteker, museer, biografer og lignende faciliteter holde lukket. Det skal også Vinmonopolet, der har eneret i Norge til at sælge vin og alkohol.

ritzau

Annonce

Læs mere