0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:

Navalnyjs kone meldes blandt 836 anholdte demonstranter

Protester i hele Rusland mod fængsling af Navalnyj. Over 10.000 er på gaden i Moskva. Navalnys kone anholdes.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Pavel Korolyov/Ritzau Scanpix
Foto: Pavel Korolyov/Ritzau Scanpix

Tilhængere af Aleksej Navalnyj demonstrerer lørdag over hele Rusland. I Vladivostok i det østlige Rusland kom det til sammenstød mellem demonstranter og politiet.

Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Mindst 10.000 mennesker er lørdag eftermiddag samlet til en demonstration i centrum af Moskva til fordel for den fængslede oppositionsleder Aleksej Navalnyj. Det skønner øjenvidner over for nyhedsbureauet Reuters. Det er til trods for, at regeringen har forbudt alle demonstrationer.

Kirill Kudryavtsev/Ritzau Scanpix
Foto: Kirill Kudryavtsev/Ritzau Scanpix

En demonstrant tilbageholdes af politiet i Moskva.

Kirill Kudryavtsev/Ritzau Scanpix
Foto: Kirill Kudryavtsev/Ritzau Scanpix

Et billede af Aleksej Navalnyj holdes oppe af en demonstrant i Moskva.

Politiet har anholdt hundredvis af personer rundt om i Rusland. Den uafhængige observatørgruppe OVD-Info oplyser, at i alt 836 personer er anholdt landet over. Blandt dem er Navalnyjs kone, Julia, i Moskva. Det skriver hun på Instagram, mens hun befinder sig i et af politiets køretøjer.

Tv-billeder viser, hvordan de mange mennesker har taget opstilling midt i Moskva ved Pusjkin-pladsen. Men også i de tilstødende gader, mens politifolk i kampudstyr anholder folk i bunker, uden af de gør modstand. Der er kun få bannere og skilte at se. Men folk råber »Frihed« og »Frihed for Navalnyj«. Der er ingen talere, eftersom de straks vil blive anholdt, hvis de forsøger på det.

»Putin er en tyv«

Navalnyj vendte søndag hjem til Rusland. Det var, efter han i månedsvis have været behandlet i Tyskland mod nervegiften Novitjok. Alt peger i retning af, at det var agenter under den russiske regering, som i august forsøgte at slå ham ihjel med nervegiften. Det skete under en rejse i Sibirien.

Navalnyj beskylder præsident Vladimir Putin og hans regering for at være dybt korrupte. Han blev anholdt i lufthavnen, da han søndag landede i Moskva. Han bad sine tilhængere om at gå på gaden lørdag.

Der har dagen igennem været udkommanderet store politistyrker i de russiske byer. Mindst 200 mennesker blev tidligere lørdag meldt anholdt i Sibirien og den østlige ende af Rusland.

Anton Vaganov/Ritzau Scanpix
Foto: Anton Vaganov/Ritzau Scanpix

Også i Sankt Petersborg er mange Navalnyj-tilhængere gået på gaden.

»Putin er en tyv, frihed for Navalnyj«, lød råbet fra demonstranter i centrum af stillehavsbyen Vladivostok ifølge AFP.

Udenrigsminister Jeppe Kofod (S) siger i en kommentar til de mange anholdelser, at Danmark er klar til at overveje flere EU-sanktioner mod Rusland.

»Fængslingen af Navalnyj og hundredvis af antikorruptions-demonstranter i Rusland er dybt bekymrende. Fredelige demonstranter bør ikke kriminaliseres, men løslades«, skriver han på det sociale medie Twitter.

Opdateres ...

Ritzau

Læs mere:

Annonce

Læs mere