0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:

Bevæbnet med potter og pander og en symbolsk hilsen fra populære film vokser protesterne mod generalers militærkup

En af demonstranterne i Myanmar siger, at protester vil fortsætte i landet, indtil der igen er demokrati.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Ye Aung Thu/Ritzau Scanpix
Foto: Ye Aung Thu/Ritzau Scanpix

De tre fingre i luften er inspireret af den hilsen som hovedpersonerne i bøgerne og filmene 'The Hunger Games' brugte som et symbol på revolution og oprør mod det totalitære styre.

Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Tusindvis har samlet sig på gaderne søndag i Myanmars største by, Yangon, for at demonstrere mod militærkuppet i landet.

Det er anden dag i træk, at store menneskemængder protesterer mod det militære styre, som hersker efter kuppet mandag mod den folkevalgte leder, Aung San Suu Kyi, og hendes regering.

En af demonstranterne siger, at protesterne vil fortsætte, indtil der er demokrati i Myanmar igen.

»Vi vil blive ved og stille krav, indtil vi får demokrati. Ned med militærdiktaturet«, siger den 37-årige demonstrant Myo Win.

Demonstrationen finder sted, på trods af at store dele af internettet er blevet afbrudt i Myanmar.

Nettet er ad flere omgange blevet lukket af det militære styre for at forsøge at holde demonstrationerne nede, da disse ofte bliver planlagt på de sociale medier.

Alligevel har tusindvis af demonstranter samlet sig både lørdag og søndag.

Mange af demonstranterne er iklædt rød, der også er farven på Aung San Suu Kyis politiske parti NLD, Den Nationale Liga for Demokrati.

Demonstranter marcherer søndag gennem gaderne til lyden af bilhorn og bærer skilte, hvorpå der blandt andet står: »Vi ønsker ikke militærdiktatur«.

Protesterne i Myanmar begyndte i starten af ugen i et mindre omfang, da folk viste deres utilfredshed på sociale medier og ved at støje om aftenen med pander og potter.

Siden er de fysiske protester taget til i styrke, og weekendens gadedemonstrationer er de største siden kuppet i det sydøstasiatiske land, der har en blodig historik med at slå hårdt ned på demonstranter.

Der er endnu ikke rapporteret om nogen større sammenstød mellem demonstranter og politi, der har rustet sig med blandt andet vandkanoner.

Militæret har erklæret undtagelsestilstand i et år i Myanmar.

Militæret hævder, at parlamentsvalget i november var præget af snyd. Her vandt Suu Kyis parti, NLD, med 83 procent af stemmerne, mens militærets parti, USDP, kun fik syv procent.Både observatører og Myanmars valgkommission afviser militærets påstand.

ritzau

Læs mere: