0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Claudio Menna
Foto: Claudio Menna

Siden 1980’erne har Camorraen, som mafiaen i Campania hedder, gjort det til en indbringende forretning at håndtere industriaffald. Det giftige affald bliver begravet ulovligt eller dumpet på marker og illegale lossepladser i området ved Napoli og Caserta.

Mafiaen står bag gigantisk miljøskandale i Italien: »Vores borgere udvikler aggressive kræftformer. Vi er endda vant til at se babyer, der fødes med kræft«

Landdistriktet mellem Napoli og Caserta er så forurenet, at det har fået tilnavnet ’Dødens trekant’. Kombinationen af mafia, industri og en svag offentlig administration betyder, at en alvorlig miljøskandale trods store bøder og enorme summer fra EU har stået på i 30 år og bare ruller videre.

FOR ABONNENTER

Far og datter skal endelig hjem efter næsten et halvt år i Rom, hvor Anna Puoti har gennemgået en lang og skrap kur med en eksperimentel tysk kemoterapi, efterfulgt af en knoglemarvstransplantation. Hendes sidste håb i kampen mod lymfekræftsygdommen, Hodgkins lymfom. Hun har været syg i flere år, kom i bedring, men fik tilbagefald og har svævet mellem liv og død.

Bliv en del af fællesskabet på Politiken

Det koster kun 1 kr., og de hurtigste er i gang på under 34 sekunder.

Prøv nu

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden