0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:

Boris Johnson er klar med en af de mest ambitiøse miljøpolitiske målsætninger nogensinde

Tidsplan skal fremrykkes med 15 år i en af de mest ambitiøse miljøpolitiske målsætninger nogensinde.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
John Giles/Ritzau Scanpix
Foto: John Giles/Ritzau Scanpix
Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Den britiske premierminister, Boris Johnson, vil forpligte sit land til at reducere CO2-udslip med 78 procent i 2035.

Det er næsten 15 år tidligere end hidtil planlagt, og det er et af de mest ambitiøse miljøpolitiske mål, som noget industriland har sat sig.

Johnson vil ifølge Reuters fremsætte sit løfte i denne uge forud for et virtuelt klimatopmøde 22. og 23. april med USA’s præsident, Joe Biden, som vært. Det sker dermed også, inden Storbritannien er vært for FN’s klimakonference (COP26) i november i Glasgow.

Reuters citerer en kilde, som ’har godt kendskab til situationen’.

The Financial Times skriver, at udslip fra international flytrafik og shipping formentlig vil være inkluderet i målsætningen.

»Vi vil fastsætte vores ambition for Carbon Budget 6 om kort tid, og der vil blive taget hensyn til de seneste anbefalinger fra Storbritanniens lovgivende klimaforandringsudvalg«, siger en talskvinde for Erhvervsministeriet i London.

Anerkender store udfordringer

Den britiske undervisningsminister, Gavin Williamson, siger til Sky News, at Johnson altid har gjort det klart, at landet vil være globalt ledende med hensyn til at skære ned på udslip af drivhusgasser.

»Vi var det første land, som ved lov har forpligtet sig til at være netto-nuludleder. Vi anerkender, at vi står over for store udfordringer, og at der vil blive tale om betydelige investeringer«, tilføjer han.

Oppositionspartiet Labour og miljøgrupper byder den britiske regerings ambitioner velkommen, men advarer om, at der mangler en politik, som gør regeringen i stand til at levere, hvad den lover.

Ed Miliband, Labours erhvervsordfører, siger, at Johnsons regering nu må forene »retorik med realpolitik« og udvise beslutsomhed i handling.

Caroline Lucas, som er den eneste parlamentariker fra Det Grønne Parti, siger, at regeringen nu må opgive planer om vejbyggerier og lade fossile brændstoffer forblive i jorden.


Ritzau/Reuters

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter