0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.
Denne artikel er delt af Michael Jarlner. Som abonnent kan du frit dele artikler med familie og venner – det kræver kun, at de logger ind eller opretter en profil.

Næste:
Næste:
Bart Maat/Ritzau Scanpix
Foto: Bart Maat/Ritzau Scanpix

Ministerpræsident Mark Rutte udskrev valg efter en skandale, hvor algoritmer var med til at fremsætte falske anklager om snyd med børnebidrag. Nu leder han en ny regering.

I Holland skulle hemmelige algoritmer bekæmpe socialt bedrageri. Skandalen rummer perspektiver, der er gået hen over hovedet på de fleste

Det endte i skandale, da Holland indsatte hemmelige algoritmer i en kamp mod socialt bedrageri. De rige gik fri, de svage var særligt udsatte, skriver international kommentator Michael Jarlner i denne analyse.

FOR ABONNENTER

Det er ikke hverdagskost, at fremtrædende FN-folk advarer Danmark og andre velfærdsstater om, at de kan ende som zombier, der hovedløst tumler i retning af digitale velfærdsdystopier.

Men det var, hvad FN’s særlige observatør i menneskeretsspørgsmål og ekstrem fattigdom, australieren Philip Alston, gjorde, da han for et par år siden aflagde rapport til FN’s Generalforsamling.

Du er der næsten

Du behøver ikke et abonnement for at læse artiklen. Det eneste, du skal gøre, er at oprette en profil, og så kan du læse videre.

Opret profil

Annonce

Læs mere

Mere fra os