0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Michal Krumphanzl/Ritzau Scanpix
Foto: Michal Krumphanzl/Ritzau Scanpix

Den amerikanske journalist Anne Applebaum er gift med Polens tidligere viceudenrigsminister Radek Sikorski og har i bogen 'Demokratiets tusmørke' beskrevet, hvordan Polen boblede af håb for 20 år siden. Siden er udviklingen gået i retning af noget, der kan føre til et diktatur, mener kritikere.

For godt 20 år siden boblede det af håb i Polen til stjernejournalistens fest: »I dag ville jeg gå over på den anden side af gaden for at undgå nogle af dem, der var til min egen nytårsaften«

I torsdags advarede en af Polens store aviser mod et demokratisk sammenbrud i landet. Det er i høj grad også vores problem, skriver international kommentator Michael Jarlner i denne kommentar.

FOR ABONNENTER

Den polskamerikanske forfatter og journalist Anne Applebaum beskriver i sin bog fra sidste år, ’Demokratiets tusmørke’, den aften, hvor hun var vært sammen med sin mand og daværende viceudenrigsminister i Polen, Radek Sikorski.

Læs artiklen nu, og få Politiken i 30 dage

Få adgang til hele Politikens digitale univers nu for kun 1 kr.

Læs videre nu

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce