0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:

Italiens befolkningstal oplever et fald svarende til Firenze under pandemien

Regeringsleder Mario Draghi advarer om, at et Italien uden børn er et land, som ikke har nogen tro og nogen planer.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Remo Casilli/Ritzau Scanpix
Foto: Remo Casilli/Ritzau Scanpix

Der fødes historisk få børn i Italien, viser den seneste opgørelse fra Italiens Nationale Statistiske Institut.

Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Italiens fødselsrate er stadig i frit fald, og situationen er forværret på grund af coronapandemien. Sidste år faldt landets befolkningstal med næsten 400.000 til 59,3 millioner indbyggere. Det er et fald, som svarer til hele byen Firenzes indbyggertal.

Myndighederne har i rapporter fra blandt andet Italiens Nationale Statistiske Institut, Istat, oplyst, at det stadigt faldende fødselstal og pandemien har ført til at markant fald i befolkningstallet. I hele 2020 blev der født 404.104 babyer i Italien, hvilket var 16.000 færre end i 2019. Det er det laveste antal fødsler i Italiens nyere historie.

»Da Daniela Vicino blev lærer på Sicilien for 30 år siden, havde hun 30 elever i hver klasse. Men i dag er antallet af elever næsten halveret. I dag er der for det meste mellem 18 og 20 elever i hver klasse – ofte kun 15-16«, siger Daniela Vicino, som underviser børn i de lavere klasser i byen Caltagirone på Sicilien til nyhedsbureauet AP.

Højeste gennemsnitsalder i Europa

»Gennemsnitsalderen i Italien er i dag på 47 år – den højeste i Europa«, sagde den italienske premierminister Mario Draghi, som fredag omtalte den stadigt faldende fødselsrate som et af sit lands største problemer.

»Et Italien uden børn er et land, som ikke har nogen tro og nogen planer«, sagde han på konferencen om det lave fødselstal og den aldrende befolkning ifølge mediet Italy 24 News.

»Vi står med et Italien, som synes bestemt for at ældes og forsvinde. Det demografiske spørgsmål er essentielt«, sagde Draghi.

Eksperter pointerer, at færre børn betyder færre skatteindtægter i fremtiden. Dette fører til lavere produktivitet i landet, som igen bliver dårligere og dårligere til at tage sig af landets aldrende befolkning. De fleste vestlige lande har for lave fødselstal, men truslen er specielt stor i Italien, som allerede har den laveste vækst blandt de store industrilande i G7.

ritzau

Læs mere:

Annonce

Læs mere