0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:

Orbán vil udskrive folkeafstemning i homostrid med EU

Ungarns premierminister vil udskrive en folkeafstemning om beskyttelse af børn for at imødegå pres fra EU.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Pool/Ritzau Scanpix
Foto: Pool/Ritzau Scanpix

Viktor Orban vinder ingen popularitetspriser i Bruxelles for tiden. Til gengæld vil han nu have befolkningens opbakning til sin politiske linje.

Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Ungarns premierminister, Viktor Orbán, siger, at han vil udskrive en folkeafstemning om beskyttelse af børn for at imødegå pres fra EU.

»I de seneste uger har Bruxelles klart angrebet Ungarn i forbindelse med dets lovgivning om beskyttelses af børn. Ungarske love tillader ikke seksuel propaganda i børnehaver og skoler eller i tv og i reklame«, siger Orbán på Facebook.

Ungarns stridigheder med EU er stadigt mere optrappet, og Orbán har svoret, at han ikke vil give efter for pres fra EU i forhold til en ny lov, som forbyder skoler at »fremme« materiale om homoseksualitet.

Loven, som trådte i kraft i Ungarn torsdag, har bragt Orbán på kollisionskurs med menneskerettighedsgrupper, og EU-politikere kræver Ungarn idømt bøder for brud på grundliggende principper i EU.

»EU-Parlamentet og EU-Kommissionen ønsker, at vi lader LGBTQ-aktivister og deres organisationer komme ind i børnehaver og skoler. Det ønsker Ungarn ikke«, skrev Orbán på sin officielle Facebook-profil tidligere på måneden.

»Her har Bruxelles-bureaukrater ikke noget at gøre overhovedet - uanset hvad de gør, så vil vi ikke have LGBTQ-aktivister blandt vores børn. Dette er et spørgsmål, som knytter sig til den nationale suverænitet«, hedder det.

Kritikere mener, at den ungarske lov helt misforstået knytter pædofili og pornografi sammen med LGBTQ-spørgsmål.

Ursula von der Leyen, formand for EU-Kommissionen, har kaldt udmeldingerne fra Ungarn for ’en skændsel’.

Europa-Parlamentet har i en resolution fordømt den ungarske lov. Den ikke-bindende resolution blev i Europa-Parlamentet vedtaget med 459 stemmer for, mens 147 stemte imod.

»LGBTQ-rettigheder er menneskerettigheder«, hedder det i resolutionen.

Orbán har igennem sin regeringstid indskrænket rettighederne for homoseksuelle og andre minoriteter.

ritzau

Læs mere: